Trafikkskadd 18-åring utenfor livsfare

Ulykkesstedet på Opsangervegen i Kvinnherad.

Ulykkesstedet på Opsangervegen i Kvinnherad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den overlevende etter dødsulykken i Kvinnherad har fått endret tilstand fra «kritisk» til «alvorlig».

DEL

En 18-åring omkom da en bil kjørte av veien og kolliderte med autovernet på Opsangerveien ved Husnes i Kvinnherad natt til onsdag.

Den andre som satt i bilen, også han en mann på 18 år, ble fraktet til sykehuset i Stavanger kritisk, altså livstruende, skadd.

Torsdag meldte sykehuset at tilstanden er endret til alvorlig skadet, noe som betyr at mannen er utenfor livsfare.

– Sykehuset forteller oss at mannen skal være relativt stabil, men med store bruddskader flere plasser på kroppen.

Tips ønskes

Politiet har, i samarbeid med veivesenet, gjort befaring av ulykkesstedet, skal gjøre tekniske undersøkelser av bilen og foretatt flere vitneavhør – et arbeid som fortsetter fremover. Nå ber lensmannskontoret i Kvinnherad også om tips fra publikum.

– Vi er ute etter bilister, fotgjengere eller andre som har noe å meddele som kan være av interesse for saken, sier Stig Dagfinn Tveiten, politioverbetjent ved Kvinnherad lensmannskontor, og fortsetter:

– Bilen har lagt ut på en runde på rundt ti kilometer fra Husnes rundt Onarheimsvatnet cirka klokken 0130. De har kjørt fylkesvei 48 mot Teigen, videre til Sunde og tilbake mot Husnes på Opsangerveien der ulykken skjedde. Området er forholdsvis trafikkert, så om noen har noe å meddele ber vi dem om å ta kontakt med oss.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Til venstre i bildet kan man se hvor bilen med seks personer traff fjellveggen i Halsnøytunnelen 22. desember.

Til venstre i bildet kan man se hvor bilen med seks personer traff fjellveggen i Halsnøytunnelen 22. desember. Foto:

To alvorlige trafikkulykker på en uke

Dødsulykken var den andre alvorlige trafikkulykken i Kvinnherad i julen. Forrige fredag krasjet en bil med seks unge menn i fjellveggen i Halsnøytunnelen. Tre ble alvorlig skadet, mens tre slapp unna med lettere skader.

Onsdag opplyste Helse Bergen at to menn på 19 og 20 år fremdeles er alvorlig skadet, en 22-åring er lettere skadet, mens to er utskrevet fra sykehuset. Den siste involverte ble utskrevet fra sykehuset på Stord samme dag som ulykken skjedde.

– Det har blitt gjort åstedsundersøkelser og det skal foretas tekniske undersøkelser av kjøretøyet, sier Tveiten, som ikke kan si noe om hendelsesforløpet foreløpig.

– Vi skal gjennomføre vitneavhør – blant annet av personer som var i bilen. Vi må imidlertid prioritere dødsulykken foreløpig.

Artikkeltags