Gå til sidens hovedinnhold

Tenåring omkom i trafikkulykke

Artikkelen er over 3 år gammel

Det var Jens Emil Tøkje Jacobsen (18), bosatt på Valen i Kvinnherad, som omkom i ulykken.

Det opplyser Vest politidistrikt onsdag formiddag. Alle de pårørende er varslet, og har samtykket til at navnet blir offentliggjort.

Ulykken skjedde klokken 0141 natt til onsdag på Opsangervegen mellom Husnes og Sunde, like ved avkjørselen til Torboneset.

Bilen hadde gått rundt, og det var glatt og dårlig vær i området.

– Det var forferdelig vær og patruljen på stedet meldte at det var glatt på enkelte partier av veien, sier lensmann Sigurd Børve i Kvinnherad når BA møter ham onsdag.

Den omkomne fylte 18 år tirsdag.

En kritisk skadet

Det ble gjort forsøk på gjenoppliving, men livet til 18-åringen sto ikke til å redde. Han var i bilen sammen med en annen mann i slutten av tenårene.

Vedkommende ble kjørt til sykehuset på Stord, og derfra fløyet videre til sykehuset i Stavanger. 

Sykehuset opplyser at han er kritisk skadet, men at tilstanden er stabil.

I likhet med den omkomne er også den skadde hjemmehørende i lokalområdet, opplyser lensmann Sigurd Børve ved lensmannskontoret i Kvinnherad.

Det vil bli en samling i Valen kirke for alle som måtte ønske å komme klokken 18 onsdag kveld. Kriseledelsen i kommunen, politiet og prest vil være tilstede, opplyser politiet.

Saken fortsetter under bildet

Stengt lenge

Onsdag morgen ble det gjort undersøkelser på stedet av krimteknikere og ulykkesgruppen fra Statens vegvesen. Veien ble holdt stengt frem til like før klokken 11, og er nå åpnet igjen.

Det er 60-sone på stedet, og årsaken til ulykken er ikke kjent. De to mennene kjørte en personbil, og denne har store materielle skader. Politiet jobber med å finne ut hva som har skjedd.

Bilen har blant annet truffet et autovern, men årsaken er ikke kjent.

Les også

Preget av alvorlige ulykker: – Fellesnevneren er unge mannlige sjåfører

 

Flere ulykker

Dette er den andre alvorlige trafikkulykken i Kvinnherad på under én uke.

Fredag 22. desember krasjet en bil med seks personer i fjellveggen i Halsnøytunnelen. Tre av personene ble alvorlig skadet, mens tre slapp unna med lettere skader.

Halsnøytunnelen ligger noen kilometer sør for stedet hvor ulykken skjedde i natt.

I slutten av november omkom en mann etter at bilen kolliderte i Stussvikhovdatunnelen i Kvinnherad.

– Ufattelig vond beskjed

– Mine tanker går til familien og de pårørende. Det er forferdelig at vi mister en ungdom i en trafikkulykke. Det er det verste et lite lokalsamfunn kan oppleve. Jeg håper personen som er kritisk skadd kommer fra det med livet i behold, sier ordfører Peder Sjo Slettebø i Kvinnherad til Kvinnheringen.

Ordføreren forteller at kriseteamet til kommunen har vært i arbeid i natt. Det har vært åpent på Husnestunet, der familie og pårørende har hatt samling.

Kriseteamet har kontakt med pårørende og bistår etter ønske og behov.

– Dette er en ulykke som går inn på veldig mange, og vi må se om det er hensiktsmessig å lage til et samlingssted utover dagen. Folk må følge med på kommunens nettside om dette, sier Slettebø til avisen.