Klokken 2021 torsdag kveld fikk politiet melding om en dramatisk ulykke langs riksvei 15 i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane.

En bil kjørte av veien og inn på en gangvei som gikk parallelt, hvor to kvinnelige fotgjengere ble påkjørt. Begge kvinnene mistet livet, bekreftet operasjonsleder Per Algrøy ved Vest politidistrikt i en pressemelding, torsdag.

Siktet for uaktsomt drap

Anne Elise Sæthre (63) og Marit Johanne Røed Sundal (57) var begge bosatt i Kjølsdalen i Eid kommune, fremkommer det i et presseskriv fra politiet.

«Pårørende til de omkomne er varslet og navnene frigjøres etter samtykke fra familiene. Politiet holder fremdeles på med taktisk og teknisk etterforskning i saken», skriver Frode Kolltveit, operasjonsleder ved Vest politidistrikt.

En mann i 50-årene er nå siktet for uaktsomt drap etter hendelsen, melder NTB.

– Det er ikke skrevet noen formell siktelse ennå, men han er siktet for uaktsomt å ha forvoldt de to kvinnenes død i trafikken, sier lensmann Tormod Hvattum i Nordfjord til NTB.

Politiet etterforsker

Saken fortsetter under bildet

Politiet varslet de pårørende, torsdag kveld.

– Kvinnene gikk på gangveien da bilen kjørte ut av veien og opp på gangveien. De ble forsøkt gjenopplivet, men det lot seg ikke gjøre, sa lensmann Tormod Hvattum i Nordfjord til NTB, torsdag kveld.

Krimteknikere fra politiet og Statens vegvesens ulykkesgruppe foretok undersøkelser på stedet utover kvelden, torsdag.

Avhør i gang

Bilføreren pådro seg lettere skader og ble innlagt på sykehus. Avhøret av mannen startet tidlig fredag ettermiddag.

– Avhøret har nettopp startet, og jeg kommer ikke til å være til stede. sier lensmannen.

Siktede var innlagt på sykehus natt til fredag og vurderes som lettere skadd. Torsdag kveld varslet politiet at mannen rutinemessig blir sjekket for påvirkning. Hvattum kan foreløpig ikke si noe om resultatene av disse prøvene.

Han forteller at det blir holdt en minnestund i Kjølsdalen kirke klokken 16 fredag ettermiddag.

Ingen vitner

Det var forbipasserende som varslet om ulykken som skjedde ved et kryss opp mot Kjølsdalen.

– Kvinnene gikk på gangveien da bilen kjørte ut av veien og opp på gangveien. De ble forsøkt gjenopplivet, men det lot seg ikke gjøre, sier Hvattum.

– Det var ingen vitner til selve ulykken, så vidt jeg kjenner til, men folk kom raskt til stedet, sier lensmannen.

Kvinnene er begge hjemmehørende i Eid kommune, og pårørende er varslet. Sjåføren er fra nabokommunen Gloppen.

Kriminalteknikere fra politiet og ulykkesgruppen til Statens vegvesen foretok undersøkelser på stedet torsdag kveld.

Krisestab

Ordfører Alfred Bjørlo (V) i Eid kommune sier kommunen har satt krisestab.

– Vi ble varslet om ulykken så raskt skadeomfanget ble kjent, og kriseteamet ble umiddelbart samlet. Et psykososialt kriseteam ble raskt etablert for å bistå de pårørende, sier Bjørlo til NTB.

Han sier at den lokale skolen er åpnet som et samlingssted og at den lokale sanitetsforeningen, som kommunen har beredskapsavtale med, er på plass med folk der.

I Kjølsdalen bor det mellom 500 og 600 personer. Bjørlo sier ulykken vil prege bygda.

– Det er tragisk og et sjokk for alle når noe sånt skjer. Det er en fryktelig hendelse og vil prege oss i lang tid framover, sier han.