Tre menn fra Hordaland savnet

Airbus A330-200. Et fly av denne typen er savnet over Atlanterhavet. Flyet skulle fra Brasil til Frankrike.

Airbus A330-200. Et fly av denne typen er savnet over Atlanterhavet. Flyet skulle fra Brasil til Frankrike. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Tre menn fra Hordaland og en mann fra Oslo skal ha vært om bord Airbus-flyet som forsvant over Atlanterhavet.

DEL

Det opplyser Kai Roger Bakken vaktleder på Kripos til BA.no.

Ved 2245-tiden i kveld holder Kripos på med å varsle pårørende til en fjerde person.

– Vedkommende har utenlandsk statsborgerskap, men har barn i Norge.

– Er personen fra Hordaland?

– Det kan jeg ikke opplyse om nå, sier Bakken.

Politiet i Hordaland ble varslet og jobbet mandag kveld med å varsle familiene til de to savnede hordalandingene.

– Varsling pågår nå, vi jobber med å få tak i alle familiemedlemmer og få gitt dem beskjed. Før dette har skjedd, har jeg ikke noe informasjon om hvor i Hordaland de er hjemmehørende og hvor gamle de er, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt.

Helligdagen i dag, gjør at arbeidet går tregere enn ventet.

– Vi har feriedag her i dag, og det tar tid å få tak i og samle folk som kan gi familiene den hjelpen de trenger. Slik er det dessverre i dag, sier Myrtvedt.

Senere ble det klart at en tredje mann fra Hordaland også er blant de savnede. Denne personen er født og oppvokst i Hordaland, men har utenlandsk statsborgerskap.

- Kripos varslet oss om den tredje personen for ikke så lenge siden, varsling er satt i gang. Nå er mange pårørende vi ikke har fått tak i, og vi vil ikke vekke folk med en slik beskjed. Derfor vil navnene neppe bli offentliggjort i kveld, sier Myrtvedt.

228 PERSONER OM BORD: AF447 med 228 personer om bord fløy inn i et kraftig uvær over Atlanterhavet da det forsvant fra radaren. Det var 216 passasjerer og tolv besetningsmedlemmer om bord på flyet, som forsvant om lag fire timer etter avgang fra Rio de Janeiro i Brasil.

SAVNET: Rundt 60 brasilianere er savnet, ifølge brasilianske myndigheter. Minst 40 av dem om bord var franskmenn og 20 var tyskere, sier en fransk minister til AFP. Også tre dansker er savnet. Det var åtte barn blant passasjerene om bord, opplyser flyselskapet Air France.

– Vi står trolig overfor en luftfartskatastrofe, innrømmet Air Frances toppsjef Pierre-Henri Gourgeon på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Det ble sendt en automatisk melding om en kortslutning i flyet etter at det opplevde kraftig turbulens natt til mandag. Flyet skal ha blitt truffet av lyn, og talsperson François Brousse i Air France sier flere av Airbus-flyets tekniske innretninger kan ha blitt slått ut.

– Det er mest sannsynlig en kombinasjon av omstendigheter som kan ha ført til en styrt, sier han.

MOBLISERING: Ved 0130-tiden på natten norsk tid mistet brasilianske flygeledere kontakten med flyet. Det fløy da inn i en kraftig storm, og noen timer senere begynte franske militærradarer å lete etter flyet.

Da ingen klarte å komme i kontakt med førerkabinen, sendte både Frankrike og Brasil opp militærfly på leteoppdrag.

Det brasilianske luftforsvaret sier de har satt i gang leting etter flyet i nærheten av øygruppen Fernando de Noronha.

Artikkeltags