Tredje 17. mai i uvitenhet

Styret i boligselskapet, fra venstre: styreleder Anne Elisabeth Myklestad, Margunn Rauset, Vigdis Rolland og May Therese Mellesdal.

Styret i boligselskapet, fra venstre: styreleder Anne Elisabeth Myklestad, Margunn Rauset, Vigdis Rolland og May Therese Mellesdal. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ankesaken er avsluttet, men beboerne i utsatte Ladegården får ikke dommen før etter sommerferien.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

– Vi er fornøyde med det vi har fått frem, sier styremedlem Vigdis Rolland i Boligselskapet Ladegårdsgaten til BA.no.

Onsdag ble ankesaken mellom Boligselskapet Ladegårdsgaten og Bergen kommune avsluttet i Gulating lagmannsrett.

DOMMEN LAR VENTE PÅ SEG

Beboerne tar på seg finstasen for å feire 17. mai for tredje gang siden evakueringsvarselet sommeren 2009. De må belage seg på at det går mange uker før de får vite bygårdens og sin egen skjebne.

– Dommeren har signalisert at lagmannsrettens dom ikke foreligger før etter sommerferien. Det er en stor og komplisert sak, sier advokat Eivind Pundsnes til BA.no.

UTÅLMODIG

Beboer Vigdis Rolland forteller at hun har fulgt saken uke for uke. Nå er hun naturligvis spent på utfallet.

– Jeg hadde håpet vi kunne få dommen før sommeren, men jeg skjønner at det er veldig mye bevismateriale å ta stilling til, sier hun.

I løpet av de fem ukene ankesaken har pågått, har begge parter lagt frem flere nye rapporter fra undersøkelser gjort av fagkyndige. Det er stor forskjell på konklusjonene.

– Det mest vesentlige etter boligselskapets oppfatning er at skadene på bygget skyldes erosjon fra Mulelven, samt setningsskader på grunn av utdrenering via den kommunale VA-tunnelen. Det har vært en del bevisførsel rundt disse tema, sier advokat Eivind Pundsnes, som representerer beboerne.

Siste dag i retten tok hans kollega Jakob Chr. Christensen til orde for at uten disse kommunale forholdene ville «vanlig vedlikehold» vært nok for at det rastruede bygget i Sandviken ville vært i god stand.

VIL FRIKJENNES

Kommuneadvokat Helge Strand mener kommunen bør fritas erstatning til beboerne i Ladegårdsgaten. Han har i retten brukt tid på å sannsynliggjøre at byggets problemer skyldes at det ble oppført på setningsømfintlige masser.

Strand mener skadene har skjedd gradvis, og at de ikke skyldes VA-tunnelen, slik dommen fra tingretten fant sannsynlig.

Artikkeltags