Uken vil sende trikken til byen

Med på laget: Tora Danbolt Ajer, Maren Hjemdal, Tone Fanavoll, Harald Eide-Fredriksen, Per Martin Fosmark, Eirik Bratli og Sebastian Valenzuela er alle representanter fra Uken. I år står de for innsamling av penger til prosjektet om å få denne trikken til å gå fra Trikkehallen på Møhlenpris til Engen.

Med på laget: Tora Danbolt Ajer, Maren Hjemdal, Tone Fanavoll, Harald Eide-Fredriksen, Per Martin Fosmark, Eirik Bratli og Sebastian Valenzuela er alle representanter fra Uken. I år står de for innsamling av penger til prosjektet om å få denne trikken til å gå fra Trikkehallen på Møhlenpris til Engen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I 1992 samlet Uken inn penger til prosjektet om å starte opp trikken fra Møhlenpris til Engen. I år vil de bidra til at prosjektet ferdigstilles.

DEL

Annethvert år arrangeres festivalen Uken i Bergen. Under hver festival deler arrangørene ut en gave som viser takknemlighet overfor byen. I år har de valgt å samle inn penger til Bergen Elektriske Sporvei (BES) sitt prosjekt om å få i gang igjen trikkelinje nummer 3, som gikk fra Møhlenpris til Engen.

Fredag møtte årets Uken-representanter og to av dem som var med i 1992, ildsjelene i BES. Tilbake i 1992 samlet studentene inn hele 129.000 kroner som gikk til prosjektet.

Vil ferdigstille prosjektet

– Det var de som tok kontakt med oss denne gangen, men vi ble interesserte med en gang. Vi synes det var kult siden det ble gjort også i 1992, sier prosjektleder Tone Fanavoll i Uken.

Studentene synes det er fint å kunne bidra til noe som vil gagne flere enn kun studenter.

– Vi har snakket med barn som ikke engang visste at det har gått en trikk her tidligere. I tillegg vet vi at dette er noe mange eldre setter pris på, sier Fanavoll.

I god stand: Trikk nummer 10, en av trikkene det jobbes med å få i gang på ruten mellom Møhlenpris og Engen. Trikken er blitt restaurert og fungerer i dag som museumstrikk på Møhlenpris.

I god stand: Trikk nummer 10, en av trikkene det jobbes med å få i gang på ruten mellom Møhlenpris og Engen. Trikken er blitt restaurert og fungerer i dag som museumstrikk på Møhlenpris.

– Det er veldig gøy å kunne være med på å fullføre prosjektet, legger hun til.

Festivalen arbeider både med innsamling av penger og promotering av trikken.

– Ved kjøp av billett til Ukerevyen får man et valg om man ønsker å legge på 20 kroner til trikke-prosjektet, informerer Fanavoll.

I tillegg promoterer de muligheten for å gi penger til trikkerestaureringen via Vipps. Fanavoll synes det er vanskelig å si hvor store summer en kan håpe på.

– Det vet vi først når Uken er ferdig, sier hun.

Som en takk for innsatsen, overrakte veteran og tidligere viseadministrerende direktør Svein Eriksen i BES et innrammet bilde av trikken til de oppmøtte representantene fra Uken.

– Vi er veldig glade for at dere tenker på oss og vårt arbeid, sier han.

Satser på åpning i år

Ildsjelene i BES har holdt på med prosjektet i mange år. Nå gjenstår det å legge trikkeskinner fra Langes gate til Johanneskirken og ned Øysteins gate før ruten er komplett.

– Her holder de fremdeles på med arbeid i gaten. Så fort det er ferdig, kommer vi til å legge skinner for å få en sammenhende strekning, forteller driftsleder Atle Ingebrigtsen i BES.

I desember fikk de en pengegave på hele 1,5 millioner fra Byrådet. Disse pengene har kommet svært godt med.

– I tillegg til den korte strekningen med skinner, mangler vi kun å få på plass kjøreledning. For å kunne drive trikken hele strekningen, trenger vi bedre strømforsyning. Det arbeider vi nå med å få på plass, forklarer Ingebrigtsen.

Da BA snakket med trikkeentusiastene i desember, satset de på å åpne strekningen 3. august. Det vil de ikke love nå.

– Nå går det rett vei, og det er bare plankekjøring igjen, men vi vil vel ikke sette noen dato, smiler Ingebrigtsen.

Artikkeltags