Det ble en minnerik helg for Monica Beate Myklebust (29) da hun skulle gifte seg tidligere i år. Turen gikk til Ulriken sammen med venninnene som arrangerte utdrikningslag.

– På Ulriken spiste vi god mat, og hadde «promillebrille-løp», som forresten anbefales. Det er umulig å holde seg på beina, sier hun og ler.

Etterhvert var det tid for å dra ned igjen, og Monica så for seg en rolig tur ned med Ulriksbanen før kveldens festligheter fortsatte.

Da ville venninnene det annerledes.

– Det kom en litt stresset fyr som sa vi måtte hoppe med en gang fordi været kunne forverre seg. Å hoppe i paraglider er noe jeg alltid har drømt om, så da jeg fikk sjansen var det ingen tvil. Jeg trekker meg aldri unna en utfordring, , sier Monica.

Dermed var det ingen vei tilbake, og kort tid etter var hun i luften.

– Jeg kjenner følelsen enda. Det var spesielt å komme over Svartediket, og ha uendelig mange meter under meg med friluft. Det var helt fantastisk, sier Monica, og anbefaler alle å prøve.

– Jeg fikk i hvert fall en god smakebit, så kanskje jeg får muligheten til å hoppe alene en gang?

POPULÆRT

Leder i Bergen Hang- og Paragliderklubb, Nils Kristian Jordheim, forteller at de ofte får forespørsler om å arrangere slike utdrikningslag.

– Vanligvis er det venninnene eller kameratene som spanderer en tur, og de forteller gjerne ikke hva de skal før de er på toppen, sier han.

Ronny Myklebust har flydd nesten 400 tandemturer i sin karriere, og forteller at 8 av 10 er snakk om utdrikningslag.

Der er jevn fordeling av jenter og gutter som bruker dette som aktivitet under festen før bryllupet.

– Det som er litt morsomt er at det er jentene som er tøffest. Min teori er at guttene gjerne vil styre ting selv, mens jentene raskere klare å bare slappe av og nyte turen, sier han.

– Er det mange som ikke tør å hoppe når de først kommer opp?

– Nei, folk er gjerne litt skeptiske og det er naturlig, men i min karriere har jeg aldri opplevd at noen har trukket seg. Stort sett er de svært fornøyde når de har gjennomført også, sier han.

CHAMPAGNEN MÅ VENTE

Myklebust påpeker at det ikke er lov å drikke alkohol før man hopper, så det ofte er mange som tar denne delen av utdrikningslaget først.

– Det er flere grunner til det. For det første er det på grunn av sikkerheten, og for det andre er det for at de som hopper ikke skal bli dårlige underveis og ødelegge opplevelsen av turen, sier han.

Tandemhoppene går fra Ulriken, og varer i rundt 20 minutter.

– Det går ganske fort når man først er i luften, og jeg tror det er en av grunnene til at mange velger å gjøre dette fremfor å hoppe i fallskjerm fra fly. Da må du gjerne bruke hele dagen på det, sier han.