Mohns donasjoner har gått til både utvikling og forbedring av helsetjenestene, samt forskning ved Mohn kreftforskningslaboratorium, i en årrekke

Han har gitt og gitt av formuen sin, og har ingen planer om å gi seg med det.

Skriv din hilsen til Trond Mohn i kommentarfeltet nederst i saken.

– Nesten litt for mye

Onsdag kveld ble han hyllet med et jubileumsseminar, hvor det ble fortalt om hva gavene har betydd – både for pasienter og sykehuset.

– Dette er nesten litt for mye. Jeg blir ikke flau, men nå holder det med all hyllesten, sa hedersgjesten Trond Mohn til BA.

Først ut på scenen, var Ehsan Hajjar. Han spilte fiolin og sang for de oppmøtte, og avsluttet sitt innslag med en hyllest til Mohn:

– Han hjalp meg mye da jeg virkelig trengte det. Jeg ville ikke vært der jeg var i dag, uten ham. Jeg ønsker deg et godt og langt liv, fylt med glede og lykke, sa Hajjar.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Trailer fra Tyskland

– For få dager siden sto det en stor trailer fra Tyskland her, og hva sto i den? Jo, en gave fra Trond, sa Eivind Hansen, administrerende direktør ved Haukeland sykehus.

Han skrøt uhemmet av Mohn, og fortalte om alt donasjonene hans har bidratt til:

– Det er rørende når man går rundt her og ser hva vi har fått til på grunn av donasjonene. Det er mange som ikke hadde vært her, uten at du hadde bidratt, sa Hansen, og smilte bredt til Mohn, som satt tett oppe ved scenen.

En rekke ansatte ved Haukeland fortalte om de rause gavene Mohn har gitt sykehuset, som Da Vinci-roboten, PET-CT-skanner og MR-maskiner. Han har også gitt flere titalls millioner til Barnas energisenter.

I tillegg fortalte Jon Wigum Dahl, avdelingsdirektør for avdeling for internasjonalt samarbeid, om det Mohn-finansierte arbeidet som gjøres i blant annet Malawi, Sør-Sudan, Etiopia og India.

– Det er et viktig arbeid vi ikke kunne gjort uten gavene fra Mohn, fortalte Dahl.

Fikk 200 millioner i bursdagsgave

Stener Kvinnsland, tidligere administrerende direktør ved Haukeland, fortalte om det første bidraget fra Mohn, datert tilbake til 2003: en MR-maskin.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

I 2008 fylte Kvinnsland 60 år, og fikk en konvolutt av Trond Mohn hånden. I den lå det to kort, forteller den tidligere administrerende direktøren:

– På det ene sto det fra Mohn-stiftelsen, 100 millioner kroner til sykehuset. På det andre sto det «fra meg personlig» 100 millioner kroner, smilte Kvinnsland.

Hyllet av friidrettsmiljøet

I august hyllet friidretten Mohn med arrangementet Trond Mohn Games på Fana Stadion. Blant utøverne som var med på festen, var Karsten Warholm og Ingebrigtsen-brødrene.

– Jeg synes dette var kjempefint. Det var enda gøyere enn jeg hadde trodd det skulle bli. Jeg fikk litt frysninger nedover ryggen, sa en rørt Trond Mohn til BA etter øvelsene den kvelden.

Se stevnet i opptak her.