Trude Drevland sykmeldes til etter ferien

Se video.

Artikkelen er over 5 år gammel

Ordføreren tydde til tårene da hun i dag redegjorde for hva som har skjedd i Viking Cruises-saken. – Det har blitt altfor mye for meg, fortalte en åpenhjertig ordfører.

DEL

– I dag skal jeg være personlig. Mye mer enn hva jeg er komfortabel med. Jeg liker det ikke, men jeg må, sier Trude Drevland mes hun skalv i stemmen. 

Ordføreren har fått mye kritikk for sin håndtering av skipsdåpen i Bergen 17. mai, med tilhørende påspandert cruise og luksustur til Venezia med privatjet.

Hun har vært sykmeldt siden fredag 5. juni.

Mandag klokken 1500 kalte hun inn til pressekonferanse på rådhuset.

Hele møterommet i 14. etasje var full av politikere og pressefolk som var spente på hva ordføreren hadde å fortelle. Kort tid etter at hun startet sin redegjørelse, tydde ordføreren til tårene.

VIDEO:

– Ikke håndtert situasjonen godt

Drevland fortalte at hun forsto godt at det er mye både politikere, pressen og andre lurer på. Særlig i tilknytning til hennes oppdrag som gudmor for cruiseskipet.

– Et økende press, og et ønske om å skåne familien har gjort at jeg ikke har håndtert denne situasjonen godt, sier Drevland.

– Det handler selvfølgelig om at jeg i denne saken har gitt uriktige og motstridene opplysninger. Jeg beklager det på det sterkeste. Jeg er lei meg for det. Derfor vil jeg redegjøre for hvorfor det ble slik, og hva som faktisk er riktig, sier Trude Drevland.

Selv om det har vært og er en tøff tid for Drevland, er hun tydelig på at hun vil forsette soom ordføreren. 68-åringen meddelte at gun er sykemeldt til etter ferien. 

Varaordfører Tor Woldseth (Frp) fungerer som ordfører inntil videre.

VIDEO:

– Dette har jeg aldri sagt høyt til noe annet menneske

Drevland understreket i redegjørelsen at hun ville fortelle ting som hun aldri før har sagt høyt til noe annet menneske.

– Som flere av dere er kjent med, har jeg vært oppe i en svært vanskelig familiær situasjonen. Det har vært krevende i flere år, men den siste tiden har vært særlig krevende. At min mann er dømt er selvsagt omtalt.

Ordførerens ektemann Odd Drevland er dømt til ubetinget fengsel i to år og ni måneder for underslag. Drevland fortalte at hun har følt både svik, sinne og sorg.

– Svik fordi jeg aldri hadde trodd at min ektemann kunne sette oss i en slik situasjon. Sinne fordi jeg ikke kunne forestille meg at livet kunne ta en slik vending. En mann på Nav som knapt nok våget seg ut i gatene. Sorg fordi tapet var så stort.

– Oppe i denne situasjonen, har det også vært barna mine. Jeg vil ikke sitte her å utlevere noen, men det er ingen overraskelse at dette også har vært tøft for dem.

Hun la også til at en av dem har vært svært syk.

– For en mor finnes det vel ingenting verre. Vi reiste langt for å finne behandling, og til slutt fant vi noe som reddet livet, fortalte hun.

Det å gå på jobb, og det å komme hjem, har vært preget av sterke kontraster, ifølge Drevland.

– Og nei jeg har nok ikke alltid kommet hjem som en omsorgsfull familiemor de siste årene, fortsetter Drevland. 

– Jeg kjenner at det har blitt altfor mye. Det har vel legen min klart poengtert. Dette er jo hvordan livet har vært i tre og et halvt år. Hverken mer eller mindre. Jeg fatter ikke at dette har vært livet når jeg sitter å forteller dere det.

VIDEO:

For mye press

Samtidig med dette har hun hatt et anstrengende program for å være en god ordfører for Bergen, ifølge Drevland.

– Det har kostet meg mer enn hva jeg har klart å innrømme. Jeg har nok levd etter mottoet om at arbeid er den beste medisin. Nå innser jeg at det ikke alltid er tilfellet.

– Da saken om Viking Cruises kom ble belastningene store. Det mentale presset gikk utover langtidsminnet mitt. Bekreftet av lege, legger hun til.

I saken om Viking Star,  har det blitt satt spørsmålstegn til dømmekraften hennes, ifølge henne selv.

– Og det kan jeg skjønne. I denne tiden har den ikke vært som den skulle. Jeg forsøkte å svare etter beste evne.

– Jeg ser også at jeg forsøkte i denne situasjonen, å finne et samlingspunkt som kunne være litt hyggelig. Så la jeg likevel ikke kortene på bordet. Og det var galt, sier Drevland. 

Uriktige opplysninger

På sin egen Facebook-side fortalte Drevland at hun har blitt flydd til Venezia med privatfly til sjøsettingen av skipet «Viking Star».

Både Drevland og sønnen ble påspandert både privat-jettur og luksushotell i Venezia av skipsreder Torstein Hagen. Havnedirektøren fikk også påspandert tur fra Flesland til Venezia.

Først sa Drevland til BA at hun reiste alene, men så innrømmet hun at hadde sønnen sin med på turen.

Hun har også opplyst at privatjeten kom til Norge for å hente noen slektninger av rederen, men til BT innrømmet hun at det ikke var tilfelle på turen fra Flesland til Venezia. Slektingene var bare med på turen tilbake.

Det var dette skipet som ble døpt i Vågen her i Bergen 17. mai.

Drevland prøvde også å overtale næringsminister Monica Mæland (H) til å endre regelverket for rederens skip etter turen til Venezia.

På sin egen Facebook-profil, har hun også lagt ut en kort versjon av talen.

Artikkeltags