Truer buekorpsene

Artikkelen er over 14 år gammel

Kulturbyråd Henning Warloe truer buekorpsene med samarbeidskutt dersom trakasseringen av jentene ikke opphører.

DEL

– Hvis ikke guttekorpsene slutter med utfrysingen av jentekorpsene, graver de sin egen grav. Bergen kommune kan ikke tolerere utestengning og trakassering, sier en krystallklar Henning Warloe.

HEMMELIG VM

28. juli avdekket BA at guttekorpsene hadde fått invitasjon til åpningsseremonien under kajakk-VM, men lot være å sende meldingen videre til jentekorpsene. Åge Johan Larsen (19), sjef i Sydnæs Bataljon, uttalte at «jentekorps er unaturlig». Han sa også at guttekorpsene «er de eneste ekte».

Historien endte med at jentene ble stående på sidelinjen, selv om arrangøren åpnet for deres deltakelse.

– Jeg synes det er trist at unge buekorpssjefer snakker som om de er 100 år gamle, sier en oppgitt Warloe til BA.

Og tordner videre:

– Jeg vil kalle dette barnslig fundamentalisme.

– PINLIG

4. mai i år inviterte Warloe og ordfører Herman Friele byens buekorps til et møte for å diskutere korpsenes fremtid. Over 100 medlemmer møtte frem. Under samlingen forpliktet kommunen seg til å gjøre en rekke grep for å profilere og hjelpe buekorpsbevegelsen: Storstilt markedsføring, billig transport med Gaia og HSD, lagerplass for buekorpsmuseet og lederopplæring.

Samarbeidet står nå i fare.

– Skal vi sette inn ressurser må vi være sikre på at dette kommer alle til gode. Buekorpsene forteller at de sliter med rekrutteringen. Da kan de ikke samtidig krige med hverandre, slik Sydnæs-sjefen legger opp til. Dette er pinlig, og vi må finne en løsning, krever Henning Warloe.

Han er oppgitt over at buekorpsene ikke har kommet lenger i 2004.

– Nå har vi hatt jentekorps i Bergen i ti år. Bergen kommune legger seg ikke opp i organiseringen av bevegelsen eller enkeltkorps, men guttene må tolerere at jentene rykker frem, sier kulturbyråden til BA.

Artikkeltags