Gå til sidens hovedinnhold

Truet vakt og båtfører med pistol

Artikkelen er over 14 år gammel

Mennene på 18 og 28 år ville stikke av fra politiet og truet en båtfører og en vakt på Aker Kværner med pistol.

Det hele startet klokken 1015 da politiet på Stord fikk melding om en bil fra Kvinnherad som kunne være aktuell i forbindelse med et innbrudd og et biltyveri i Bergen tidligere i uken.

- En patrulje kjørte da til stedet og fikk kontakt med bilen, men mennene stakk av, sier Odd Harald Hovland, politioverbetjent ved Stord lensmannskontor.

Mennene skal være henholdsvis 18 og 28 år gamle.

TRUET MED PISTOL
Politiet fikk deretter flere telefoner som gjorde at de fikk greie på hvor bilen var. Like etterpå, klokken 1051, kom meldingen om at en båtfører hadde blitt truet med pistol.

Like etter ble en vakt på Aker Kværner Stord truet med pistol.

- Det kan virke som at de har fått panikk og satt bilen fra seg på et tilfeldig sted og løpt av gårde uten å være særlig kjent i området. Båtføreren fikk beskjed om å starte båten, men det skjedde kanskje ikke fort nok, for mannen sprang videre, sier Hovland.

VÆPNET AKSJON
Politiet satt i gang en væpnet aksjon ved Aker Kværner. Et større område rundt industriområdet på Eldøyene ble da sperret av.

Den første mannen ble pågrepet 1115. Han ble funnet i nærheten av Aker Kværner.

Den andre mannen ble pågrepet en halvtime senere. Han hadde tatt seg inn i en hall lenger ute på Eldøyene, men kom ut frivillig.

Ingen personer er skadd i forbindelse med aksjonen eller pistoltruslene.

Mennene er nå blitt transportert til sentralarresten i Haugesund. De vil bli avhørt i løpet av dagen.