Akvarie-innbrudd ender med veldedighetsgave

Dette bildet viser når én av mennene tar seg over gjerdet. BA har anonymisert personen.

Dette bildet viser når én av mennene tar seg over gjerdet. BA har anonymisert personen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Innbrudd stresset sjøløver og førte til knust pingvinegg. Nå må inntrengerne betale.

DEL

BA skrev 15. juni om fire menn i tyveårsalderen som brøt seg inn på Akvariet nattestid. En av de fire inntrengerne klatret inn til sjøløvene, som ifølge direktør Geir Olav Melingen ble tydelig stresset. Dette gjaldt også pingvinene, som ble så skremt at de trampet ihjel ett av sine egne egg.

– Vi blir forbannet. Dette er provoserende, sier direktør Geir Olav Melingen ved Akvariet, som anmeldte forholdet til politiet. Inntrengerne ble fanget på film, og tre av dem ble identifisert.

Nå har saken fått en minnelig løsning, ifølge en oppdatering fra direktøren.

Melingen forteller at Akvariet onsdag møtte inntrengerne i Konfliktrådet, der de kom til enighet om hvilke følger innbruddet skal få for gjerningsmennene. På det tidspunktet var det allerede utarbeidet en siktelse for innbruddet.

Gave til Barneklinikken

– For oss var det viktig at dette fikk en konsekvens, forteller Melingen.

To av mennene må betale 6000 kroner hver til Akvariet, som donerer alle pengene til kreftavdelingen på Barneklinikken, mens den tredje slipper unna fordi han ikke klatret inn, men stoppet ved gjerdet. Den fjerde personen er fortsatt ukjent, både for Akvariet og for de tre andre.

De angret bittert på påfunnet, sier Akvariet-sjefen.

– Forlegen er vel et mildt uttrykk. De tar dette veldig tungt. Da det skjedde, hadde de ikke reflektert så mye over hva de hadde gjort, men i ettertid har det sunket inn, og de føler nok at dette er det verste de har gjort, sier Melingen, som fra begynnelsen av hadde inntrykk av at dette var «ordentlig ungdom som har gjort noe dumt».

Siden de angret og ville gjøre opp for seg, slapp de tre kameratene at saken ble tatt videre hos politiet.

– Vi hadde en veldig ordentlig samtale, og jeg var veldig klar på at vi kom til å kreve noe, men at vi kom til å gi dette vekk. Da jeg skisserte løsningen, sa de seg enige med en gang.

Melingen mener derfor en trist sak har fått et finere utfall.

– Vi er glade for at de er innstilte på å stå til rette for seg, sier han til BA.

«Vi hadde en god samtale med dem, og de har innsett at det de gjorde hadde en konsekvens og var beredt å stå til rette for det.Dette er i utgangspunktet ordentlig ungdom som har gått litt for langt, og de var enig i at de fortjente en lærepenge som svir litt nå gjennom å betale denne summen. Samtidig var de svært glad for at Akvariet valgte å donere pengene til et godt formål, Kreftavdelingen på Barneklinikken. Da kom det noe godt ut av deres dumskap», skriver Melingen til BA.

Etter innbruddet erkjente Melingen at det ikke var videre vanskelig å ta seg inn til dyrene, men dette blir det nå slutt på. Akvariet er i gang med et alarm- og overvåkningssystem med sensorer og termokameraer.

Artikkeltags