Festplassen er fylt opp av både kjendiser og folk flest når TV 2 inviterer til folkefest for å feire kanalens 20-årsjubileum. Stands fra de forskjellige programmene er satt opp, og folk fikk blant annet muligheten til å teste cola med «TV 2 hjelper» deg, få autografer av «Hotell Cæsar»-stjernene og spise Wenche Andersens tomatsuppe.

Fra samme program som Andersen, God Morgen Norge, hadde også programlederne Vår Staude og Signe Tynnning møtt opp på Festplassen.

FOLK TAR LETT KONTAKT

– God Morgen Norge er et veldig folkelig program, og derfor kommer folk veldig lett bort for å snakke med oss, sier Signe Tynning til BA.no

Hvor mange har dere snakket med foreløpig?

– Ingen ennå, men vi kom akkurat. Det kommer nok til å bli en del, sier Staude til BA.no

Og ganske riktig, et par minutter senere blir de spurt om å stille opp til fotografering.

– Kan ikke dere ta et bilde med sønnen min?

De sprudlende damene stiller gladelig opp, og Andreas Syse Haugland (11) kan ta med seg et artig minne hjem. Han ser på «God Morgen Norge» hver dag før han går på skolen.

– COWBOY-TV

Staude og Tynning har jobbet i kanalen siden lenge før Haugland ble født, henholdsvis 20 og 18 år. De mener kanalen har gått igjennom store forandringer på denne tiden.

– Det som slo meg da vi hadde internfest i går, var hvor mange flere vi har blitt, sier Staude.

Hun legger også til at det har blitt mye mer profesjonellt.

– Da vi startet var det mye mer Cowboy-TV. Når vi hadde nyhetssendingene visste vi knapt om det kom innslag og om vi hadde lyd.

– Det var mye høyere risikofaktor.Og sminken måtte vi gjøre selv, skyter Tynning inn.

TRE DAGER TIL ENDE

For å feire kanalens utvikling, de ansatte og det den har produsert er det virkelig slått på stortrommen. Jubilèet skal nemlig feires tre dager i strekk.

– Det er hardt, men heldigvis er vi vant til å klare oss på lite søvn siden vi jobber i God Morgen Norge, sier de to damene, som gledet seg til kveldens feiring.