Det sier 65-åringen, som er hjemmehørende i Bergen, til Dagbladet onsdag.

Bergenseren har siden tirsdag vært en snakkis etter at et tysk skytterlag etterlyste det bergenske ekteparet. Saken ble omtalt av flere tyske og norske medier.

 

Gikk tom for bensin

Parets bobil havarerte på Autobahn ved Arsten, like utenfor Bremen i Tyskland. 65-åringen tok sykkelen fatt for å komme seg raskt til nærmeste bensinstasjon. Konen ble igjen ved bilen.

Tysk politi skriver i en pressemelding at de fant bilen og kvinnen ved 20-tiden lørdag kveld. Hun skal da ha forklart at de var gått tom for bensin. Politiet dro fra stedet.

Noen timer senere fikk politiet igjen melding om kvinnen, da hadde hun begynt å lete etter mannen sin.

Ektemannen hadde imidlertid havnet på den tradisjonsrike festen Schützenfest, som arrangeres av skytterlaget i nabobyen Stuhr.

Fortsetter med full tank

Dagbladet snakket onsdag med mannen, som fortsatt er på ferie i Tyskland. Han forteller til avisen at det tok seks timer før han ble gjenforent med konen.

–Jeg visste ikke hvor jeg var, men det gikk fint til slutt, sier bergenseren.

Politiet informerte at mannen hadde tatt et par drinker på festen, noe mannen selv sier ikke er tilfelle.

– Nei, jeg hadde jo ikke drukket. Jeg hadde ikke smakt på noe, og det må være feil. Politiet hentet meg jo og kjørte meg til bensinstasjonen dit bilen var tauet før vi kjørte ut av Bremen. Jeg var helt fin og kjørte da, sier han til Dagbladet.

Nå fortsetter bergenserne ferieturen videre nordover i Tyskland. Med full tank.

Vil ha bergenserne med på fest

Lederen for skytterlaget som arrangerte festen, Andreas Dettmer, var tirsdag på lokal radio i Tyskland. Der etterlyste han den norske festdeltakeren.

– Konen var sikkert glad for at mannen ble funnet i god behold. Men hvis det stemmer at han var veldig full, så kan vi bare håpe at de fortsatt er gift, sier Dettmer.