– Tyvene stjal fra meg julegavepengene

Inger Karin Jørgensen prøver å tenke positiv. - Penger er ikke alt, sier hun.

Inger Karin Jørgensen prøver å tenke positiv. - Penger er ikke alt, sier hun. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Inger Karin Jørgensen (76) skulle kjøpe gaver til barnebarna.

DEL

Inger Karin Jørgensen sitter i sofaen. Hun smiler selv om hun forteller at hun har blitt frarobbet lommeboken av frekke tyver.

BA.no har denne uken skrevet om hvordan frekke tyver robbet 76-åringens lommebok fra rullatoren hennes.

– Det er leit at de går etter de svakere. Jeg var vel et lett bytte, sier 76-åringen som nylig ble operert for en ryggskade. Hun har også protese på den ene foten og brukte rullator da hun var på Gullgruven senter i Bergen og handlet.

– Jeg liker å gjøre innkjøpene selv, hvis jeg kan, forklarer hun.

PENGER ER IKKE DET VIKTIGSTE

Jørgensen har fått igjen lommeboken og Visa-kortet, men pengene hun hadde tatt ut for å kjøpe gaver til de åtte barnebarna, er borte.

– De regner jeg ikke med å se igjen. Det er jo bare penger, men det er klart at 4000 kroner er et kutt i pensjonen, sier hun.

– Men penger er jo ikke det viktigste, legger hun til.

VIL IKKE DØMME

Om det som skjedde forklarer hun at 41-åringen kom bort til henne i butikken. Han tok ned et syltetøyglass fra hyllen og spurte på engelsk om Inger Karin trodde det var sukker i det.

– Jeg tenkte at han kanskje hadde fått diabetes, og det skjønner jeg for det har jeg selv, sier hun, og fortsetter:

– Jeg forklarte først at jeg ikke snakker så mye engelsk, så prøvde jeg å hjelpe ham. Han tok ned et glass til, men fikk det plutselig travelt, forklarer Inger Karin.

Da hun så videoen, skjønte hun at det var fordi 19-åringen da var ferdig. Han hadde sneket seg bak ryggen hennes og tatt lommeboken ut av vesken som lå i kurven på rullatoren.

LYKKELIG

76-åringen synes det er trist at de velger seg ut «enkle» bytter, men vil ikke dømme mennene.

– Det får andre gjøre, slår hun fast, og legger engasjert til at hun er mer opptatt av de snille guttene på ICA som hjalp henne, og av politiet som fikk tatt tyvene.

– Alle har vært så hjelpsomme, konkluderer hun.

Hun får ikke rost vektere, politi og butikkansatte nok, og mens Jørgensen satt på et kontor på senteret strømmet folk til for å hjelpe. Overvåkningsvidoen ble spilt av mange ganger, og hun ser den fortsatt for seg. Derfor var det viktig for henne å komme i gang med hverdagen igjen med en gang.

– Jeg var litt skjelven da jeg gikk og la meg, men jeg tenkte at nå får jeg ikke gjort noe mer. Neste dag dro jeg til Åstveit helsesenter som planlagt. Idet jeg åpner døren får jeg vite at lommeboken min var funnet av datteren til en som jobber der. Senere på dagen fikk jeg Visa-kortet tilbake. Det var en 13-åring som hadde funnet det, forteller hun.

Hun er lykkelig for at det gikk så bra, og nå gleder hun seg til å feire jul med barn og barnebarn.

Artikkeltags