Mannen sa han ville kjøpe motorsykkelen, men stakk av med den uten å betale

Det var denne motorsykkelen Torgeir Guddal la ut for salg på Finn.no, og som mannen som utga seg for å være kjøper, stakk av med.

Det var denne motorsykkelen Torgeir Guddal la ut for salg på Finn.no, og som mannen som utga seg for å være kjøper, stakk av med. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag kveld opplevde Silje Kvamsdal Guddal, som bor på Seimsfoss i Kvinnherad , det frekkeste tyveriet noensinne.

DEL

Mannen hennes, Torgeir Guddal, la ut motorsykkelen sin, en Yamaha XTR660, for salg på Finn.no for en tid tilbake. Søndag ringte en kar i 13-tiden, som sa han ville se på sykkelen. Fordi Torgeir skulle på jobbreise den dagen, avtalte han med konen Silje at hun skulle møte kjøperen senere på ettermiddagen.

– Jeg fikk en melding av denne karen hvor han spurte hvor vi bodde. Han kalte seg «Richard». Han sa han skulle komme med en gang, men brukte lang tid, og dukket opp i halv sju-tiden. Det er rundt en kilometer å gå opp til oss fra veien, og han kom til fots. Han hadde bare en tynn jakke på seg, og jeg tenkte det var lite klær til å kjøre motorsykkel i, men han sa han hadde bil med henger stående ned ved veien. Han sa også at han hadde 40.000 kroner i kontanter i lommen, og at han ikke ville gi «et øre mer» for sykkelen. Det tenkte jeg nå var greit, for det var det som var avtalt pris, forteller Silje til Kvinnheringen.

Mannen, som så ut til å være i starten av 30-årene, sa han ville prøvekjøre motorsykkelen, og spurte om å få låne hjelmen til Torgeir. Han lurte også på hvor mye bensin det var på tanken.

– Jeg svarte at det ikke var så mye, men at det var nok til en liten prøvetur.

Mannen hev seg på sykkelen og kjørte ned bakken, kvelte den et par ganger, og forsvant.

– Det gikk et kvarter, og jeg tenkte at nå burde han komme tilbake snart. Men da det hadde gått en halvtime, og så tre kvarter, prøvde jeg å ringe telefonnummeret han hadde sendt melding til oss og ringt fra. Det ringte noen ganger, men jeg fikk ikke svar. Da jeg prøvde igjen var telefonen avslått, forteller Silje, og hun skjønte at hun trolig hadde blitt rundlurt.

Telefonnummeret står ikke registrert på noe navn.

Silje ringte svigermoren sin, som bor litt lenger ut, for å spørre om hun hadde sett mannen, men uten hell. Siden Torgeir var på reise ringte hun til kameraten hans for å spørre han til råds, og han sa hun måtte ringe politiet. Det gjorde hun rundt klokken 20 på kvelden.

– Jeg burde sikkert meldt ifra tidligere, men jeg ville gi det litt tid. Han kunne jo ha krasjet eller fått problemer med sykkelen. Jeg var både skjelven og hadde en ekkel følelse. Jeg var jo alene, hva om han dukket opp igjen senere den kvelden? I tillegg følte jeg meg dum som bare lot han ta sykkelen og ikke ba om å få se ID eller førerkort. Men man tror jo ikke at slik skal skje, at noen mennesker er så frekke! Helt utrolig at en ikke kan stole på folk. Jeg har aldri opplevd noe lignende, sukker Silje.

Hun fikk hjelp til å legge ut bilde av sykkelen med tekst om at den var stjålet på sosiale medier, og fikk vennene sine til å dele saken. Da fikk hun tilbakemelding på at mannen var observert ved Furebergfossen. Da hun ringte Best-stasjonen i Dimmelsvik fortalte de ansatte der at mannen hadde vært innom og fylt bensin, og at de hadde han på overvåkingskamera.

– Mannen og sykkelen er sikkert «long gone», så det spørs om vi får de pengene igjen. Det er surt, innrømmer Silje.

Etter at hun skjønte at mannen hadde stjålet sykkelen var hun ute og låste biler og garasje.

– Jeg tenkte: Han skal i alle fall ikke få stjele mer av meg!

Politiet advarer

Lensmann Jan L. Fosse ved Kvinnherad lensmannskontor forteller at politiet vil gjøre det de kan for å finne motorsykkelen og mannen.

– Saken er registrert, og vi skal etterforske den. Vi har noen spor å gå etter, og tar gjerne imot tips om noen har sett noe.

Han oppfordrer folk til å være varsomme når de skal selge kjøretøy:

– Det er uhyre sjeldent at dette skjer i Kvinnherad, heldigvis, men det er svært irriterende når det skjer. Skal du selge kjøretøy må du alltid be om førerkort eller identifikasjon og sørge for å få betaling før du leverer noe ut.

Han ber også folk om å være varsomme med det de legger ut på nett, enten de selger via Finn eller sosiale medier.

– Det finnes folk som sitter og overvåker slik informasjon med mål om å gjøre tyveri. Skriver du at du er på ferie, og kan kontaktes om 14 dager, så er det nesten en direkte invitasjon til tyver som da vet at hus og garasje står tomme. Ikke legg ut bilde av bilen eller sykkelen tatt i en garasje fylt med dyrt utstyr, eller fra et hus fylt med TV-er eller andre ting som en ser i bakgrunnen. Tenk over hva slags informasjon du gir andre på nettet, advarer lensmannen.

Artikkeltags