Tyver stjal med seg et gammelt kassaapparat fra museet

Dette kassaapparatet er stjålet fra museet i Arna. På bildet: Fritjof Mjelde og Gerald Kalsås, to av ildsjelene i historielaget og museet.

Dette kassaapparatet er stjålet fra museet i Arna. På bildet: Fritjof Mjelde og Gerald Kalsås, to av ildsjelene i historielaget og museet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tyvene kom via sjøveien, knuste to ruter og tok seg inn i museet i Ytre Arna. Nå har det gamle kassaapparatet forduftet.

DEL

– Helt ufattelig at noen kan finne på å gjøre noe sånt, sier leder for Ytre Arna museum, Sollaug Damminger.

Det var Bygdanytt som først meldte om saken.

Kom sjøveien

Det var like før de skulle åpne museet torsdag formiddag at de oppdaget de knuste rutene ut mot fjorden. Det skulle ikke gå lang tid før de oppdaget at fire museumsgjenstander var borttatt: to symaskiner, en porselensdukke og et kassaapparat.

Symaskinene og dukken ble funnet igjen i en bag. Men det gamle kassaapparatet er sporløst forsvunnet, så vel som innbruddstyvene.

Dette møtte de som jobber ved Ytre Arna museum like før åpning torsdag.

Dette møtte de som jobber ved Ytre Arna museum like før åpning torsdag. Foto:

– Vi har vært på stedet og sikret spor. Gjerningsmannen eller gjerningsmennene har kommet via sjøveien og tatt seg inn gjennom en rute, forklarer politioverbetjent Stig Slaatten ved Bergen nord politistasjon.

Både de som jobber ved museet og politiet mener det må ha skjedd i løpet av natt til torsdag.

Nå ønsker politiet tips i saken.

– Kan være noe de vil hive fra seg. Derfor ber vi om at publikum sier ifra hvis de ser en lignende gjenstand, sier Slaatten.

Tre uoppklarte innbrudd

Lokalhistoriemuseet, som tar for seg hverdags- og arbeidsliv, ligger i det tidligere bomullsveveribygget til Arne fabrikker ved Sørfjorden i Ytre Arna. Det ti år gamle museet drives på dugnad av drøye 22 frivillige.

Dette er ikke første gang museet har blitt utsatt for innbrudd. Ved to anledninger i fjor, ble det stjålet to gjenstander. Disse sakene har heller ikke blitt oppklart.

Lederen for Ytre Arna museum forteller at de ikke vet hvor mye kassaapparatet er verdt, men at det har stor verdi for museet.

Leder for Ytre Arna museum, Sollaug Damminger. (ARKIVFOTO: BA)

Leder for Ytre Arna museum, Sollaug Damminger. (ARKIVFOTO: BA)

– Jeg er usikker på hva de har trodd om det. Det er et stort og stilig kassaapparat. Det er grådig leit om vi ikke får det tilbake, sier hun.

Klar melding til tyvene

Damminger forteller at hun er fornøyd med hvordan politiet har håndtert saken.

– De kom hit og tok det veldig seriøst. De gjorde en god jobb, selv om det er en relativt liten sak for politiet, så sikret de spor både ved vinduet, gulvet og bagen tok de med seg.

Nå har hun en klar melding til tyvene som har stjålet kassaapparatet:

– Lever det tilbake. Vi kommer til å bli veldig glad, og de får god samvittighet, sier hun.

Artikkeltags