Mikael Sletten kapret «byens høyeste stilling»

Ulriken er et av bergensernes og tilreisendes kjæreste fjell i Bergen. Driften av Ulriksbanen er basert på 150.000–180.000 påstigninger i året. FOTO: Svein-Magne Tunli

Ulriken er et av bergensernes og tilreisendes kjæreste fjell i Bergen. Driften av Ulriksbanen er basert på 150.000–180.000 påstigninger i året. FOTO: Svein-Magne Tunli

Artikkelen er over 2 år gammel

Mikael Sletten (28) tar spranget fra finansbransjen til å bli Ulriken-general.

DEL

– Superspennende!

Det sier Mikael Sletten om å tiltre som salgs- og markedssjef i Ulriken Taubaneselskap AS.

– Ulriken og byfjellene har engasjert meg stort fra tidligere. Å få jobbe med det er veldig spesielt for min del. Ulriken er en del av Bergens identitet. Jeg gleder meg til å bygge videre på alt det bra som ligger der, sier Sletten videre.

Etter å ha holdt stengt gjennom vinteren, åpnet restauranten på Ulrikens topp dørene igjen 1. april.

Ser et større potensial

Sletten er imponert over hva kokken Anders Rødseth Isager har fått til siden han ble kjøkkensjef på restauranten Skyskraperen i fjor.

– Jeg bruker det meste av fritiden på byfjellene. Derfor var det veldig naturlig for meg å ta fatt på dette, sier Mikael Sletten.

– Jeg bruker det meste av fritiden på byfjellene. Derfor var det veldig naturlig for meg å ta fatt på dette, sier Mikael Sletten. Foto:

Til forskjell fra tidligere er restaurantdriften lagt inn under samme paraply som taubanedriften.

Alt markedsføres som Ulriken 643, og Sletten får hovedansvaret for å utvikle merkevaren.

– Har du noen umiddelbare tanker om hva som kan lokke flere til å ta Ulriksbanen?

– Jeg ser et større potensial i destinasjonen, både for bergensere og tilreisende, enten det er som treningsplass, et sted for rekreasjon eller et sted for å spise i fine omgivelser. Vi skal spille videre på det beste som er. Helt konkret er det litt tidlig for meg å være. Jeg er helt fersk og er først i full vigør over påske, svarer Sletten.

Shipping og finans

Bergenseren har master i finans og ledelse fra England og har arbeidserfaring fra finans og shipping. Han kommer fra stillingen som markedssjef i SG Finans i Bergen.

For bergensere flest er 28-åringen et nytt bekjentskap. Faren, Harold Sletten i eventselskapet Possibility, er mer kjent i byens næringsliv.

Siden eldstemann har vært i styret til taubaneselskapet, er det viktig for junior å påpeke at faren ikke har vært involvert i ansettelsesprosessen.

– Etter at jeg viste interesse for jobben har jeg vært gjennom flere intervjurunder før jeg fikk tilbudet. Vi gjorde tidlig et poeng av at ikke min far skulle være involvert overhodet, slik at vi gjorde dette riktig, sier Sletten.

Artikkeltags