Søk etter savnede i Japan fortsetter

Enorme mengder vann i gatene flere stedet i Japan etter tyfonen Hagibis.

Enorme mengder vann i gatene flere stedet i Japan etter tyfonen Hagibis. Foto:

Redningsarbeidere graver seg gjennom jordskred og søker ved oversvømte elver etter savnede etter tyfonens herjinger i Japan.

DEL

I dagslys fortsatte redningsarbeidere mandag med å lete etter de 17 savnede, to dager etter at tyfonen Hagibis traff sentrale og nordlige deler av Japan.

Tyfonen førte med seg enorme nedbørsmengder da den feide inn over landet, noe som førte til store oversvømmelser, stormflo og jordskred. 35 personer er bekreftet omkommet og 100 er blitt skadd, ifølge nyhetsbyrået Kyodo.

Myndighetene har advart mot flere jordskred etter tyfonen, som var den 19. for sesongen. Mandag er det ventet mer nedbør i områdene som tyfonen rammet.

Svært mange husstander er fortsatt uten strøm og vann, skriver Japan Today. Selskapet som holder innbyggerne i Tokyo med strøm, sier at om lag 56.000 i hovedstaden er strømløse.

Mye av vannet har trukket seg tilbake, men flere steder står veier og deler av kjøretøy og boliger under vann.

Folk på evakueringssentre som måtte forlate sine hus, frykter de ikke har noe å komme tilbake til når vannet trekker seg tilbake. Som følge av den svært høye vannstanden, rømte folk i andre etasje og på taket i sine hjem. Over 20 elver regnes med å ha gått over sine bredder.

I Tokyo er det nærmest som normalt mandag, hvor togene går som normalt og folk gikk ute i gatene.

Artikkeltags