– Han var en fantastisk fin leder

Arild Helland fra Sveio har jobbet med avdøde Ole Magnar Kvamme i flere år.

Arild Helland fra Sveio har jobbet med avdøde Ole Magnar Kvamme i flere år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arild Helland (43) hadde Ole Magnar Kvamme (60) som leder i flere år.

DEL

– Ole Magnar var utrolig behagelig å jobbe sammen med. Han var stille og rolig, og faglig meget flink, sier Arild Helland til BA.

Les også: Disse omkom i helikopterstyrten

De to jobbet sammen i flere år fra 2002 da Kvamme var Hellands instrallasjonsleder i Aker. Helland jobber nå i Statoil som elektriker på Gudrun-plattformen.

Flyr med klump i magen

– Det var et slag i trynet å få nyheten om ulykken på fredag. Jeg skjønte raskt at jeg muligens kom til å ha kjente om bord, og det fikk jeg dessverre bekreftet i dag da det ble offentlig at Ole Magnar var en av de omkomne. Det er tragisk, og det ble veldig nært, sier Helland.

Selv skal han ikke ut på jobb igjen før i juni, men han tror den første helikopterturen etter fredagens ulykke kommer til å bli spesiell.

– Jeg har aldri kvidd meg for å fly. Jeg er av den oppfatning at det farligste vi gjør når vi skal til og fra jobb, er å kjøre bil. Men det er jo litt vanskelig å si akkurat nå. En helikopterstyrt er så dramatisk og omfattende. Jeg tror den første turen blir med en klump i mangen, sier Helland ærlig.

Foretrekker Sikorsky

Han har snakket med flere kollegaer som har det ganske tungt om dagen.

– Jeg synes virklig synd i de som kvir seg til å fly i utgangspunktet. De har det nok mye verre enn meg, sier Helland.

Han har jobbet offshore i 16 år, og det var på Statfjord A Helland ble kjent med Ole Magnar Kvamme i 2002.

– Han var en mann man ikke kunne klare å vippe av pinnen. Samtidig som han var roen selv, hadde han full kontroll. Han var rett og slett veldig flink, sier Helland.

Personlig foretrekker han å reise med helikopter av typen Sikorsky fremfor Super Puma.

– Det er betydelig mer behagelig og bedre plass i en Sikorsky-maskin. Dessuten har det vært veldig mye med Super Puma de siste årene. Dessverre er helgens ulykke et bevis på at ikke alt kan bli 100 prosent sikkert, sier Helland.

Alt om helikopterulykken.

Artikkeltags