– Han fikk uvurderlig hjelp

En Brann-supporter ble søndag påkjørt av T-banen i Oslo.

En Brann-supporter ble søndag påkjørt av T-banen i Oslo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har fremdeles ikke oversikt over hva som skjedde på T-banestasjonen.

DEL

Før oppgjøret mellom Vålerenga og Brann søndag kveld, ble en 22 år gammel Brann-supporter alvorlig skadet etter at han ble påkjørt av T-banen.

Supporteren, som skal være en godt kjent og like skikkelse i miljøet rundt Brann, ble fraktet til Ullevål sykehus, og måtte amputere over ankelen på det ene beinet.

Uklart hendelsesforløp

Det var mange mennesker på Nationaltheatret stasjon denne kvelden, mange av dem supportere på vei til Intility Arena for kampen mellom Vålerenga og Brann.

Utenfor stasjonen ble det tent opp bluss, som førte til at det ble røykfylt, i tillegg ble også deler av stasjonsområdet innendørs fylt med røyk.

– Dermed gikk brannalarmen på stasjonen, noe som førte til at T-banen kjørte forbi uten å stoppe. Dette er en del av instruksene. Det kan fort bli skummelt med så mange nede på en T-baneplattform, og at den ble røyklagt gjorde det enda skumlere, forklarer Frode Andreassen, leder for avsnitt for spesialetterforskning i Oslo politidistrikt.

Det er fremdeles en del som er uklart rundt hendelsesforløpet, forklarer han videre:

– Vi vet ikke hvorfor eller på hvilken måte han har havnet ned mellom T-banen og plattformen.

Politiet har i etterkant av hendelsen avhørt i underkant av ti personer. Også videoovervåking fra stedet har blitt gjennomgått.

– Vi har ingen indikasjoner på at dette er noe annet enn en tragisk ulykke. Derfor er det heller ingen mistenkte i saken, forteller Andreassen.

Skryt til dem som hjalp

Det var både supportere og andre reisende på T-banestasjonen da ulykken inntraff søndag kveld. Andreassen i politiet forteller at 22-åringen ble tatt hånd om med én gang.

– Folk kom til og hjalp ham opp på plattformen. Der hjalp folk med å stoppe blødningene, men også å prate med ham hele veien, forteller han.

Brann-supporteren skal ha vært ved bevissthet hele tiden, ifølge poltiiet.

– Han har helt klart fått uvurderlig hjelp. Politiet var også raskt på stedet, og alle bidro frem til helsepersonell kom.

– Oppfattet ikke noe spesielt

I videoer fra stasjonen kan man høre og se flere personer forsøke å stoppe T-banen.

Ifølge Andreassen skal ikke føreren av T-banen ha merket at han traff en person ved plattformen.

– Han er avhørt, og uten at jeg kan si så mye om detaljene i avhøret, så kan jeg si at føreren ikke har oppfattet at det har skjedd noe spesielt.

På sykehus

Den skadde Brann-supporteren er fremdeles innlagt på sykehus. Politiet har foreløpig ikke snakket med 22-åringen.

– I tillegg til en alvorlig skade i foten, skal han ha fått noen andre skader etter sammenstøtet. Disse skal være mindre alvorlige. Når tilstanden hans er god nok til det, skal vi snakke med ham om hendelsen også, sier Andreassen.

Brann.no meldte mandag at supporteren er våken og at han husker forløpet til ulykken. Han vil på et senere tidspunkt bli overflyttet til sykehus i Bergen.

Artikkeltags