Idrettsprofiler i sorg etter Skofteruds bortgang

Tidligere langrennsløper og OL-gullvinner Vibeke Skofterud ble søndag funnet død etter en vannscooterulykke.

Tidligere langrennsløper og OL-gullvinner Vibeke Skofterud ble søndag funnet død etter en vannscooterulykke. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Idretts-Norge er i sorg etter at tidligere langrennsløper Vibeke Skofterud (38) omkom i en vannscooterulykke.

DEL

Det ble søndag ettermiddag kjent det var at Skofterud som mistet livet i vannscooterulykken i Arendal. Hun ble 38 år gammel.

Dødsfallet har sendt sjokkbølger gjennom Idretts-Norge. En rekke profiler har uttrykt sine kondolanser etter Skofteruds bortgang.

Kristen Skjeldal fra Voss var på landslaget sammen med Skofterud på starten av 2000-tallet.

– Det er veldig, veldig trist. Vi var på landslaget sammen i en del år og ble godt kjent. Hun var en positiv og fin kvinne, og veldig kjekk å være sammen med. Dette synes jeg er trist. Jeg vil sende min varmeste medfølelse til familien, sier Skjeldal.

– Fantastisk menneske

Også andre idrettsprofiler er i sorg.

– Min gode venn Vibeke Skofterud, verdens herligste jente, verdens tøffeste jente, verdens varmeste jente, har forlatt oss. En jente som aldri vil bli glemt. Og som vil bli dypt savnet. Hvil i fred, skriver tidligere fotballproff Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

– Dette er så trist! Tanker går til familie og venner! Hvil i fred, Vibeke, skriver NHL-stjernen og legger ved et bilde av Skofterud i en ishockeydrakt på toppen av Preikestolen.

Langrennsekspert Fredrik Aukland i NRK skriver at Skofterud vil bli savnet i langrennsmiljøet.

– Langrennsmiljøet har mistet et fantastisk menneske med mye kunnskap, glede og en unik formidlingsevne. Vibeke Skofterud vil bli dypt savnet.

Skofterud var i mange år i verdenseliten i langrenn. Hun la opp i 2015 og jobbet senere som langrennsekspert. Hennes største meritter som idrettsutøver var OL-gull i stafett fra 2010 og to VM-gull i stafett (2005 og 2011). Hun vant også Vasaloppet som første norske kvinne i 2012.

Artikkeltags