Mistet broren i sykkelulykken

En 58 år gammel mann omkom da sykkelen hans kolliderte med en bil Raunekleivtunnelen tirsdag.

En 58 år gammel mann omkom da sykkelen hans kolliderte med en bil Raunekleivtunnelen tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Personen som døde i ulykken i Raunekleivtunnelen hadde søsken i sykkelfølget.

DEL

Det var klokken 1049 tirsdag at politiet fikk melding om en trafikkulykke i Raunekleivtunnelen i Samnanger.

– Ambulansen var fremme litt over klokken 1100, og så raskt at det var snakk om en alvorlig ulykke. Syklisten var bevisstløs, og det ble gjort hjerte- og lungeredning frem til vedkommende ble erklært død klokken 1120, sa Helge Blindheim ved operasjonssentralen i Vest politidistrikt til BA tirsdag.

Ifølge vitneopplysninger skal syklisten, som var i et følge med cirka ti andre syklister, ha blitt påkjørt bakfra inne i tunnelen.

Onsdag forteller Marit Erstad, fungerende lensmann i Kvam og Samnanger, at sykkelturistene fra Belgia var på ferie i Norge da ulykken inntraff.

Ingen av de andre syklistene skal ha vært vitne til selve ulykken.

– Ingen av dem så eller oppdaget selve ulykken. De syklet i en gruppe, men den omkomne var bakerst, utenom to personer som kom syklende et godt stykke bak. Da de to som syklet lengre bak kom inn i tunnelen, så de at ulykken hadde skjedd, forteller Erstad.

Hun forteller at de pårørende er varslet om dødsfallet. Den omkomne 58-åringen skal ha vært broren til en av de andre syklistene.

Bilen som kolliderte med sykkelen skal ha kjørt videre, men ut fra vitneopplysninger kom politiet etter kort tid i kontakt med en mann i midten av 80-årene med materielle skader på bilen. På bakgrunn av dette og andre opplysninger, ble mannens førerkort beslaglagt, og han har nå status som siktet i saken.

– Fortvilet

I politiets innledende avhør av siktede, har det imidlertid fremkommet lite informasjon.

– Han kan ikke si noe om at det har vært noen syklister der, forteller Erstad.

– Vedkommende er fortvilet, og blir fulgt opp av kriseteamet i kommunen.

Onsdag foregår den videre etterforskningen i saken ved at krimteknikere fra Vest politidistrikt og Statens Vegvesens ulykkesgruppe foretar undersøkelser.

Artikkeltags