Gå til sidens hovedinnhold

Mistet broren i sykkelulykken

Artikkelen er over 4 år gammel

Personen som døde i ulykken i Raunekleivtunnelen hadde søsken i sykkelfølget.

Det var klokken 1049 tirsdag at politiet fikk melding om en trafikkulykke i Raunekleivtunnelen i Samnanger.

– Ambulansen var fremme litt over klokken 1100, og så raskt at det var snakk om en alvorlig ulykke. Syklisten var bevisstløs, og det ble gjort hjerte- og lungeredning frem til vedkommende ble erklært død klokken 1120, sa Helge Blindheim ved operasjonssentralen i Vest politidistrikt til BA tirsdag.

Ifølge vitneopplysninger skal syklisten, som var i et følge med cirka ti andre syklister, ha blitt påkjørt bakfra inne i tunnelen.

Onsdag forteller Marit Erstad, fungerende lensmann i Kvam og Samnanger, at sykkelturistene fra Belgia var på ferie i Norge da ulykken inntraff.

Ingen av de andre syklistene skal ha vært vitne til selve ulykken.

– Ingen av dem så eller oppdaget selve ulykken. De syklet i en gruppe, men den omkomne var bakerst, utenom to personer som kom syklende et godt stykke bak. Da de to som syklet lengre bak kom inn i tunnelen, så de at ulykken hadde skjedd, forteller Erstad.

Hun forteller at de pårørende er varslet om dødsfallet. Den omkomne 58-åringen skal ha vært broren til en av de andre syklistene.

Bilen som kolliderte med sykkelen skal ha kjørt videre, men ut fra vitneopplysninger kom politiet etter kort tid i kontakt med en mann i midten av 80-årene med materielle skader på bilen. På bakgrunn av dette og andre opplysninger, ble mannens førerkort beslaglagt, og han har nå status som siktet i saken.

– Fortvilet

I politiets innledende avhør av siktede, har det imidlertid fremkommet lite informasjon.

– Han kan ikke si noe om at det har vært noen syklister der, forteller Erstad.

– Vedkommende er fortvilet, og blir fulgt opp av kriseteamet i kommunen.

Onsdag foregår den videre etterforskningen i saken ved at krimteknikere fra Vest politidistrikt og Statens Vegvesens ulykkesgruppe foretar undersøkelser.