Boligaksjonen i Bergen, med studentene Knut Gjerseth Olsen og Ståle Holgersen i spissen, har satt i gang et personlig korstog mot utleiere de misliker.

I disse dager henger boligaksjonistene plakater rundt om i byen der Liseth er tildelt den tvilsomme tittelen «månedens hushai for september». I august var det Martin Smith-Sivertsen som figurerte i gapestokken.

– Dette er så usaklig at det nesten ikke er verdt å kommentere. Sløvt å henge ut enkeltpersoner på denne måten! Disse aksjonistene driver hets, henger opp plakater fullt av faktafeil, og vet ikke hva de snakker om, fnyser høyrepolitikeren, som driver utleie på si.

Like fullt fortsetter Boligaksjonen sin vendetta.

– Er ikke denne kåringen å gå for langt?

– Nei, det synes vi ikke. Noen tjener grovt på nyfattigdom og høye husleier her i byen. Vi har selv merket boligsituasjonen på kroppen, sier Gjerseth Olsen og Holgersen.

Nå setter de søkelyset på Odd Sverre Liseth, som BA omtalte 20. februar i år. 60-åringen fra Søreide tar blant annet 9000 kroner måneden for sju kvadratmeter i Halvkannesmauet. Sosialetaten i sentrum leide i vår fire hybler, som blir bebodd av sosialklienter.

– Alternativet er at disse menneskene, som ingen vil ha boende hos seg, skulle bodd på dyre hotellrom. Det koster fort kommunen 500-600 kroner natten, sa Liseth til BA i februar.

BA lyktes ikke å komme i kontakt med Liseth lørdag.