Gå til sidens hovedinnhold

Ustoppelig fyllekjører

Artikkelen er over 18 år gammel

En uføretrygdet 53-åring fra Fana kan trygt kalles Bergens verste fyllekjører. Da han i går fikk valget mellom fengsel og tørrlegging stusset han ikke. – Jeg fungerer greit i fengsel.

Den notoriske fyllekjøreren hadde en alle tiders sjanse til å slippe unna en lengre, ubetinget fengselsstraff etter at han igjen ble tatt for å kjøre bil i beruset tilstand.

Eneste hake var at han måtte underlegge seg et promilleprogram som har som mål å tørrlegge notoriske fyllekjørere.

Det var den uføretrygdede 53-åringen ikke interessert i.

– Jeg har sitte mange år i fengsel. Jeg fungere greit der, sa han i Bergen tingrett.

OVER TO I PROMILLE
Det var en søndag morgen i fjor høst at bergenseren la ut på biltur i en tilstand som bare kan beskrives som svært bedugget.

Fra Slettebakken gikk ferden helt til Ulvedalen i Åsane før han ble stanset av politiet.

Da hadde en rekke trafikanter ringt politiet og varslet om det de kalte vinglete kjøring.

Det viste seg at 53-åringen hadde over to i promille, og at han var fullstendig klar over at han kjørte i påvirket tilstand.

I april i år måtte han møtte i retten for dette.

Han innrømmet alt, og aktor stilte da spørsmål om ikke tiltalte burde dømmes til betinget fengselsstraff dersom han sa seg villig til å gjennomgå et promilleprogram.

53-åringen sa den gang at han var villig til dette. Retten utsatte derfor straffeutmålingen til det var innhentet en personundersøkelse av 53-åringen.

JEG VELGER FENGSEL
Mandag møtte han igjen i retten. Han ga da klar beskjed om at et slikt promilleprogram ikke passet for ham, selv om han var klar over at alternativet var en lengre, ubetinget fengselsstraff.

Fana-mannen er straffedømt i alt 20 ganger tidligere, hvorav 14 ganger for fyllekjøring. Han er også dømt for kjøring uten førerkort 16 ganger.

– Hans gjentatte kjøring i påvirket tilstand er et stort problem og representerer et stort farepotensial, heter det i dommen.

Retten skriver videre at 53-åringen har vist totalt manglende vilje til å innrette seg etter reglene i veitrafikkloven og at han nå må dømmes til en lengre fengselsstraff.

I tillegg til ti måneder ubetinget fengsel er han også dømt til å betale 10 000 kroner i bot etter sin 15. promilledom.