Gå til sidens hovedinnhold

Tre høyskoler blir til Høgskolen på Vestlandet

Artikkelen er over 5 år gammel

16 000 studenter samles under én fane.

Høgskolen i Sogn og Fjordane, Høgskolen Stord/Haugesund og Høgskolen i Bergen har vedtatt å slå seg sammen til en ny institusjon: Høgskolen på Vestlandet.

– Vi fusjonerer fordi vi har mange fellestrekk og gode forutsetninger, men også fordi vi har styrker og særtrekk som samlet sett vil gi et enda bedre tilbud til landsdelen, sier de tre styrelederne Trond Ueland (HiSF), Liv Reidun Grimstvedt (HSH) og Ole-Gunnar Søgnen (HiB).

Årsaken til fusjonen er troen på at de samlet sett blir viktigere og mer tilgjengelige. Med cirka 16 000 studenter vil den nye høyskolen bli en av de største høyere utdannelsesinstitusjonene i Norge.

– Slik vil den nye høyskolen, sammen med andre viktige kunnskapsinstitusjoner, bidra til at landsdelen får en mer fremtidsrettet og konkurransedyktig struktur innen utdannelse, forskning og innovasjon, står det i pressemeldingen.

Ikke universitet

Høyskolen driver med profesjonsutdannelser som lærer-, helse- og ingeniørutdannelse.

Ellers: Nynorsk blir hovedmålsformen for den nye institusjonen. Rektor får hovedarbeidsplass i Bergen, og prorektorene skal ha sete i, og ansvar for, sin nærregion. Høyskolen vil få fem studiesteder fra Sogndal og Førde i nord til Stord og Haugesund i sør.

Kommentarer til denne saken