Gå til sidens hovedinnhold

BIs hjemmeeksamen gikk fullstendig galt

Artikkelen er over 3 år gammel

– Alt krasjet, sier en fortvilet student.

Da Håkon Backus Erichsen gikk inn på BIs eksamens side, DigiEx, for å besvare hjemmeeksamen i faget Strategi gikk alt galt.

– Jeg kom ikke inn på siden. Alt krasjet, sa den fortvilte studenten til BA onsdag ettermiddag.

Erichsen sjekket raskt om det kunne være andre som hadde de samme problemene. På Facebook oppdaget han at eksamenssidene hadde krasjet for samtlige BI-studenter.

– Vi vet ingenting

Hjemmeeksamenen er en flervalgsprøve som varer i en time. I utgangspunktet skulle oppgaven gjennomføres mellom klokken 13 og 14 onsdag.

Erichsen beskrev situasjonen onsdag som veldig uoversiktlig, og peker på at alle studentene sitter spredt utover Bergen.

– Vi vet ingenting om hva som skjer eller når vi skal ta eksamen. Vi kan i prinsippet måtte ta eksamen om en time, men også om flere dager.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Susanne Bendiksen satt med akkurat samme problem.

– Det var krise. Jeg satt der og prøvde å oppdatere siden, men jeg kom ingen vei. Det virket som om det var veldig mange som hadde det samme problemet.

I likhet med Erichsen, skulle også hun på jobb klokken 15, og var mildt sagt stresset da det sto på.

– Vi fikk noen smser etter hvert hvor det sto at eksamen var avlyst og at de kommer tilbake med ny dato. Vi vet ikke om det blir om noen dager eller etter jul, eller hva det blir.

Jobber med løsning

BIs kommunikasjonsavdeling er nettopp orientert om situasjonen som er oppstått når BA ringer. Kommunikasjonsrådgiver Hannah Møller Endresen bekrefter at de sliter med eksamensplattformen sin.

– De som håndterer de digitale systemene våre jobber på spreng for å løse dette her, sier hun, og lover å komme tilbake med mer informasjon når hun vet mer.

I en e-post til BA litt senere skriver hun at det oppsto problemer ved gjennomføringen av tre eksamener ved BI.

– Feilen ble oppdaget umiddelbart og det jobbes med alle tilgjengelige ressurser for å få systemet opp så raskt som mulig.

I underkant av 3000 studenter ble berørt av feilen, som sannsynligvis skyldes ytelsesproblemer for BIs digitale eksamenssystem.

Det er alltid uheldig når systemer ikke fungerer som de skal. Vi forstår at det oppleves svært frustrerende for våre studenter. Det er aldri god timing, og spesielt ikke midt i eksamensperioden. Det viktigste nå er å ivareta studentene og gi dem all informasjon de trenger, skriver kommunikasjonsrådgiveren i e-posten.

Studentene vil bli opplyst om ny eksamensdato torsdag.

Kommentarer til denne saken