– Nå er det avgjort. Det er veldig vemodig, sier daglig leder ved Garage, Henning Christensen.

Under et møte med de ansatte onsdag kveld, ble det klart at rockeklubben på hjørnet mellom Christies gate og Nygårdsgaten stenger dørene etter den siste åpningsdagen lørdag 29. september.

Utestedet har holdt koken siden 1990.

– Det er nå som dette er et faktum, og vi ser hengelåsen, at vi har begynt å tenke gjennom de 30 årene vi har holdt på, sier Christensen.

Det var BT som meldte om saken først.

– Får ikke kontakt med huseier

Christensen forteller at de den siste tiden har opplevd press fra mange kanter.

– Vi finner det rett og slett for risikabelt å holde åpent lenger. Vi får ikke kontakt med huseier, og vet ikke hva som skjer videre, sier han.

I begynnelsen av august, ble bygården som huser det legendariske utestedet og konsertlokaler lagt ut for leie på Finn.no

En bitter konflikt om leiekontrakter, penger og hotelldrift er grunnen til at det lange leieforholdet nå har fått en slutt.

Les også

Farvel Garage!

 

En gravøl og veien videre

Det er bandet High on Fire som er de siste som går av scenen på Garage i de nåværende lokalene.

– Noen spesiell markering blir det ikke, men det kan være de ansatte har noen skumle planer. Likevel tror jeg det ville vært fint med mange folk i lokalet, og markert det på samme måte som en gravøl.

Hva som skjer videre med rockeklubben, vet Christensen foreløpig ikke.

– Vi har sett på flere lokaler, flere steder. Ingenting er fastsatt. Hvis noen tar kontakt og har de perfekte lokalene eller har gode betingelser, kan det være at Garage vil gjenoppstå, sier den daglige lederen.

– Det er uansett usannsynlig at det gjenoppstår sånn som det er. Det må bli Garage i ny innpakning, legger han til.