Uteløvene fyrer for 500 kr i uken

Artikkelen er over 14 år gammel

Sosiologistudentene er de heftigste uteløvene blant studentene i Bergen. – Det er vel det samme som å si at vi drikker mest, sier studentene BA har pratet med.

DEL

I en undersøkelse utført av TNS Gallup kommer det frem ved hvilke studier i Norge hvor studentene går mest på bar, diskotek, utesteder og kafeer.

Bergen har åtte fag og studier blant de 30 på topp.

Det er 302 studier til sammen og blant de mest hjemmekjære studentene i Bergen befinner pedagogikkstudentene ved Norsk lærerakademi seg på 282. plass.

Det er journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo som topper listen over de mest aktive i utelivets gleder.

Sosiologistudentene ved Universitetet i Bergen dukker opp på femteplass på landsbasis og topper dermed i Bergen.

– VI ER JO SOSIALE

– Jo, vi er nok en del ute og hundrelappene har en tendens til å flagre etter halvliterne og kaffekoppene, sier sosiologistudentene BA har snakket med

De blir likevel litt overrasket over topplasseringen.

– Dersom statistikken sier det, så er det vel slik da, ler kameratene Gaute A. Steffensen (21), Vidar Hodnekvam (21) og Rolf Frøyland (21).

I løpet av en studieuke drikker de lett opp pengene som kunne gått til å leie seg inn på en passelig hybel i Bergen sentrum.

– Det går fort med 500-600 kroner på drikke i løpet av en uke. Alt avhenger av hvor mye som skjer i byen, sier Vidar.

LESER LITE

At sosiologispirene topper listen i Bergen forklares med at studentene må være sosiale for å henge med i studiene.

– Studiet handler jo om relasjoner. Vi møter svært ulike mennesker når vi tråler alt fra brune puber til mer akademiske steder som Metro og Kvarteret, sier Vidar.

Men utelivet går selvsagt ut over noe annet. Som for eksempel tiden som brukes på lesing.

Der ligger sosiologene i Bergen på 213. plass på landsbasis med litt over 25 timer avsatt til studiene i uken. Radiografene ved Høgskolen i Sør Trøndelag topper med 41 timer.

– Årsaken til dette er kanskje at sosiologistudiet det første året nesten er en videreføring av gymnaset, altså litt for slapt, sier Gaute A. Steffensen.

Artikkeltags