Ingen nordmenn såret i hotellangrep i Egypt

Artikkelen er over 4 år gammel

Tre turister ble såret da Bella Vista Hotel i Egypt ble angrepet fredag kveld. Ingen av de ni nordmennene som bodde på hotellet, ble såret.

DEL

– Alle våre ni gjester er i trygghet. Ingen av dem ble såret, og alle er nå flyttet til et annet hotell, sier Apollos kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera til NTB.

Det kom motstridende meldinger om hvor de tre sårede turistene kommer fra. Ifølge en talsmann for helsevesenet ble to svensker og en østerriker knivstukket i angrepet, men i en uttalelse fra politiet heter det at to østerrikere og en danske ble såret.

Apollo bekrefter overfor TT og Ritzau at en svenske og en danske som var på hotellet, har skader. Det er imidlertid usikkert om dansken ble såret i angrepet, eller skadd på annet vis.

Så svart flagg

En av gjerningsmennene, en 21 år gammel mann, ble drept da han forsøkte å flykte fra politiet. En annen gjerningsmann ble alvorlig skadd, sier politiet ifølge Ahram Online.

Flere medier melder imidlertid at til sammen tre gjerningsmenn sto bak angrepet.

Norske Jon Torp (50) var på hotellet da angrepet skjedde. Han var på rommet sitt og sier han hørte høye skrik og minst 24 skudd.

– Jeg gikk ut på balkongen og kunne se en mann vifte med et svart flagg med hvit skrift. Han ropte høy og sto vel 15-20 meter fra meg i luftlinje. Jeg kunne se han bli skutt, sier han til VG.

Kjent reisemål

Hurghada er et kjent reisemål for turister og ligger ved kysten av Rødehavet. Norske myndigheter fraråder ikke reiser dit.

«Utenriksdepartementet fraråder reiser til eller opphold som ikke er strengt nødvendig til Egypt, med unntak av Kairo og Alexandria og strekningen mellom disse byene, turistområdene ved vestsiden av Rødehavet (inkludert Hurghada) og Nildalen mellom Luxor og Abu Simbel samt reiser mellom disse delene av Nildalen og turiststeder ved Rødehavskysten» heter det i departementets reiseråd.

Artikkeltags