Flere drept i skyting på kjøpesenter i El Paso

Av

El Pasos borgermester Dee Margo sier til CNN at tre personer er pågrepet etter skytingen på et kjøpesenter i El Paso i Texas. Flere er drept.

DEL

Margo kan ikke si hvor mange ofre det er snakk om. Bilder fra åstedet viser et stort politioppbud med innsatsstyrker og helikoptre.

Den lokale TV-kanalen KTSM 9 News melder på Twitter at 18 personer er drept, med henvisning til en politikilde som ikke navngis. Opplysningen er ikke verifisert av andre kilder. KTSM 9 meldte tidligere lørdag at 18 personer var såret i skytingen.

Sykehuset University Medical Center of El Paso opplyser til NBC News at de har mottatt minst ti ofre med skader på «nivå en», som betyr alvorlige skader, opplyser talsmann Ryan Mielke.

Kjøpesenter

Politiet har opplyst at de søker i et svært stort område for å få oversikt over situasjonen. Ved 21-tiden lørdag, norsk tid, skal det ikke lenger være noen aktiv skytter i området, men politiet opplyser til CNN og andre medier på stedet at situasjonen ennå ikke er avklart. Flere mulige åsteder undersøkes.

Skytingen skjedde i eller ved en Walmart-forretning på Cielo Vista Mall i grensebyen. Politiet har gjentatte ganger oppfordret publikum til å holde seg unna området, og sier til CNN at det er opprettet et gjenforeningssenter for folk som ønsker å komme i kontakt med venner og kjente som oppholdt seg på kjøpesenteret.

Meldinger om flere

Politiet melder på Twitter at de har mottatt «flere meldinger» om at det er sett flere skyttere. Slike opplysninger er ikke uvanlige når det er skyteepisoder, selv om det ofte viser seg å bare være en gjerningsperson.

Det er heller ikke uvanlig at folk bærer våpen i USA, noe som også kan føre til forvirring på et kaotisk åsted.

Et vitne fortalte til CBS News at han var på vei inn i butikken da han hørte minst ti skudd og så minst to personer med våpen.

Artikkeltags