Tungt væpnede tyske politistyrker ble umiddelbart sendt med bil og helikopter til den lille byen i nærheten av Mannheim, sør for Frankfurt, der de gikk til aksjon og skjøt mannen som hadde forskanset seg i kinoen.

Innenriksministeren i delstaten Hessen, Peter Beuth, opplyste i delstatsforsamlingen at politiet hadde «kjempet mot og drept» mannen, som han beskrev som synlig forvirret. Han avfyrte minst fire skudd inne på kinoen med det som skal ha vært en rifle.

Ikke terrorangrep

Sikkerhetskilder opplyser til det tyske nyhetsbyrået DPA at det ikke dreier seg om noe terrorangrep.

Ifølge Hessischer Rundfunk var det en tungt bevæpnet, maskert mann som barrikaderte seg i kinokomplekset Kinopolis i Viernheim rundt klokken 15 torsdag.

På denne tiden begynte dagens første forestillinger på kinoen, ifølge avisen Bild, blant filmene var «Jungelboken», «Alice Through the Looking Glass» og komedien «Central Intelligence».

Kinoansatte Guri Blakaj forteller at han først trodde det var en som hadde kledd seg ut, siden enkelte kler seg ut for å matche filmens tema.

– Først da han trakk frem våpenet og beordret oss til å legge oss ned på gulvet, skjønte jeg at det var alvor, sier han og forteller hvor skremmende det var å få et våpen rettet mot hodet.

Sjekket ryggsekk

Politiet slo storalarm, og spesialstyrker ble straks sendt med bil og helikopter. I 17-tida var episoden over. Like etter gikk sprengstoffeksperter inn i lokalet, der de ifølge lokale medier blant annet skulle undersøke en ryggsekk.

Bild skriver at mannen bar våpen og hadde et patronbelte på seg da han tok seg inn i kinoen etter å ha skutt i luften. Panikkslagne kinogjengere flyktet skrikende fra lokalet, mens gjerningsmannen tok flere mennesker som gisler.

– Politiet fant frem til mannen og menneskene han holdt som gisler. Det oppsto en situasjon og mannen ble så skutt og drept av en av mine kolleger, sier polititalskvinne Christiane Kobus.