Gå til sidens hovedinnhold

Terroraksjon ved Manchester Arena

Artikkelen er over 4 år gammel

Eksplosjonen som kostet minst 22 mennesker livet ved et konsertlokale i Manchester, ble ifølge britisk politi forårsaket av en selvmordsbomber.

Eksplosjonen som kostet minst 22 mennesker livet utenfor et konsertlokale i Manchester, ble ifølge britisk politi forårsaket av en selvmordsbomber.

– Jeg kan bekrefte at angriperen døde. Mannen bar en provisorisk sprengladning som ble utløst og som forårsaket denne grusomheten, sier politisjefen i Manchester, Ian Hopkins, til The Guardian.

Politiet tror selvmordsbomberen var alene om udåden, men identiteten eller motivet er ikke kjent. Det er derfor heller ikke kjent om vedkommende hadde tilknytning til noen ytterliggående gruppe.

– Vi etterforsker dette som et terrorangrep og selv om vi tror at angrepet ble utført av en mann, er vår prioritet nå å finne ut om han handlet alene eller var del av et nettverk, sier Hopkins.

– Vi vil be folk om ikke å spekulere i hvem dette var eller spre navn. Det er en omfattende eterforskning på gang, foreller politisjefen.

Tallet på drepte steg i morgentimene til 22, mens 59 mennesker ble såret i den kraftige eksplosjonen utenfor Manchester Arena, der den amerikanske artisten Ariana Grande akkurat hadde avsluttet en konsert.

Politiet i Manchester bekrefter at det er barn blant de drepte.

May: – Tankene går til dem som er rammet

– Vi jobber med å få full oversikt over det politiet behandler som et forferdelig terrorangrep. Alle våre tanker går til ofrene og familiene til dem som er rammet, sier Storbritannias statsminister Theresa May i en pressemelding natt til tirsdag. En kilde i Det konservative partiet sier til Sky News at May tar pause i valgkampen etter hendelsen. May har utlyst parlamentsvalg 8. juni.

Skjedde mot slutten av konserten

Eksplosjonen skjedde mot slutten av en konsert med Ariana Grande i Manchester Arena mandag kveld. En talsperson sier artisten er i god behold.

Flere meldinger går ut på at eksplosjonen skjedde rett på utsiden av arenaen mens folk var på vei ut fra konserten.

Arenaen kan ta opptil 21.000 tilskuere og er den største innendørsscenen i Manchester. Den er knyttet sammen med Victoria stasjon, som har både tog- og trikkespor. 23 år gamle Grande er for tiden på Europa-turné, og mange unge fans hadde funnet veien til mandagens opptreden.

– Kraftig smell

Norske Jan Morten Haukefær (37) og stedatteren løp for livet ut av Manchester Arena og kom seg i sikkerhet etter det antatte selvmordsangrepet. De to havnet midt i dramaet da det smalt to ganger like etter at Ariana Grande hadde gått av scenen.

Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser pressekontakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet (UD) til NTB natt til tirsdag. UD oppfordrer nordmenn i området til å holde seg orientert via lokale myndigheter og følge deres anbefalinger og råd.

– Vi oppfordrer også nordmenn i Manchester til å kontakte sine nærmeste pårørende i Norge og melde fra om sin status, sier Sehl.sjonen er evakuert.

Kommentarer til denne saken