En mann er meldt savnet etter at det fredag ettermiddag ble det meldt om et steinras ved Deildo mellom Lofthus og Odda i Hardanger. En times tid senere sier politiet at det dreier seg om en utforkjøring, ifølge Hardanger Folkeblad.

MANN SAVNET

Flere meter av støpekanten langs veien er vekk, og det ble funnet en knust frontrute og bildeler i ved vannkanten.

– En mann er meldt savnet. Han var fører av lastebilen, som har fraktet stein og grus. Etter dykking på stedet er det funnet antatte gjenstander og last etter bil. Det er dykket ned til 30 meter, og sporene fortsetter bratt nedover, opplyser politiet klokken 18.

Politiet har ingen opplysninger om det var andre i bilen da den kjørte utfor veien.

– Utover at sjåføren er savnet, har vi ingen opplysninger om at noen andre er savnet, sier politiets innsatsleder Torleif Fresvik til Hardanger Folkeblad.

AVSLUTTET REDNINGSAKSJON

–Redningsaksjonen er avsluttet og vi har gått over i en ny fase der vi søker etter en antatt omkommet person. Den øyeblikkelige situasjonen er over. Dykkere har vært ute og søkt, men har så langt ikke funnet bilen. Selve bilen er ikke funnet og det er dårlig sikt, sier politibetjent Geir Telle ved Hardanger Lensmannskontor til Hardanger Folkeblad like før klokken 18:30

Lastebilen skal ifølge politiet ha kjørt fra et steinbrudd 250 meter sør for ulykkesstedet og var på vei nordover til fruktlageret på Lofthus.

– Hva vil dere foreta dere videre?

– Videre blir det nye søk og eventuelt med en miniubåt, men det blir ikke gjort i dag. sier Telle til Hardanger Folkeblad.

– Har dere noen formening om hva som var årsaken til utforkjøringen?

– Nei, det har vi ikke.

Veien forbi ulykkesstedet åpnet igjen litt før klokken 1930 med redusert fremkommelighet.

RETURNERT

Dykkerne fra brannvesenet kom tilbake til Bergen klokken 1842, og brannvesenet i Odda har returnert.

Dykkerne fra Bergen ble sendt til Odda med luftambulanse like etter ulykken.

I tillegg sendte hovedredningssentralen dykkere fra Stavanger med Sea King-helikopter til stedet.

Røde Kors deltok også i søket, samt flere båter.