– Utrolig at det ikke har vært rute fra New York til Bergen før

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

– Vi åpner rute Bergen-New York, sier Bjørn Kjos. Ifølge en pressemelding fra selskapet er startprisen for reisende 999 kroner én vei.

DEL

– Vi øker dreamlinerbestillingene og vi har ikke tenkt å stoppe, sier Bjørn Kjos på en pressekonferanse i Torghallen i Bergen.

– Ikke skjønner jeg hvorfor vi ikke har en direkterute fra New York til Bergen. Det burde jo vært en selvfølge. Alle vil jo se fjorder og fjell. Nå kommer vi med dreamlineren til Bergen. Er det noe amerikanere liker så er det vestlandsfjorder. Det man finner på Vestlandet er det som er verdt å se i Norge. Det er ikke like spennende på Østlandet. Dette skal bli fryktelig spennende, sier Kjos.

MAI 2014

Norwegian skal fly fra Bergen på lørdager klokken 1820, med ankomst klokken 2005. Flytiden til New York tar med andre ord syv timer og 45 minutter.

Returen går på fredager klokken 2130. Ankomst i Bergen er 1035 dagen etter. Ifølge Norwegians nettsider vil denne turen ta syv timer og fem minutter.

Først flyvning fra Bergen er 3. mai 2014.

– Men det vil nok gå under syv timer, for her har vi lagt inn litt slingringsmonn, sier Norwegians Thomas Ramdal til BA.

Flyene tar 291 passasjer, og Kjos tror ikke flyene skal kjøre med mange tomme seter.

– Flyene skal fylles, det tror jeg ikke blir noe problem, sier han.

FLERE NYE RUTER

New York, Reykjavik og Praha er Norwegians nye ruter fra Bergen, forteller Norwegian-sjefen.

– Vi øker dreamlinerbestillingene med to 789-9. De tar 51 flere passasjerer enn de Dreamlinerne vi allerede har i bestilling. Det er denne flåten her dere vil se Norwegian vokse på fremover. Nå kommer Dreamlineren til Bergen, sier Kjos.

Han skryter voldsomt over fartøyene sine.

– Det er veldig lydløse fly, så du skal ikke snakke om så veldig børssensitive ting om bord, sier Norwegian-direktøren.

Ny teknologi kommer også passasjerene til gode.

– Passasjerene får egen bar, og kan selv dra kortet på skjermen på stolryggen foran.

Store vinduer vil gi passasjerene god utsikt.

FEST ONSDAG

Norwegians julegave til vestlendingene vil bli feiret på Festplassen klokken 1730.

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 125 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året.

Selskapet er børsnotert på tiende året i år.

– Mange har i lang tid ønsket seg direktefly med Norwegian fra Bergen til New York og jeg er svært glad for å kunne gi vestlendingene deres første USA-rute på flere tiår. Vestlandet er et viktig marked for oss og det er også gledelig å lansere Reykjavik og Praha som nye reisemål i tillegg til New York, sier Kjos.

BILLIGE BILLETTER

Ordfører Trude Drevland er fornøyd.

– Som ordfører i vakre Bergen er det med stor glede jeg har mottatt nyheten fra Norwegian om direkterute Bergen – New York. Dette bringer vårt næringsliv og alle andre bergensere nærmere de store kontinenter. USA er et stort marked for oss. Norwegian imponerer meg med sin vilje til å satse, sier ordfører i Bergen, Trude Drevland.

– Dere kan bare glede dere. Bergen kommer til å bli en fantastisk gjennomgangsport for hele østkysten av USA. Så dere må bare bygge ut Flesland hvis dere skal ha inn alle de passasjerene som kommer som følge av dette, sier Kjos og ler høyt av seg selv.

VIL HA AMERIKANERE HIT

Reiselivssdirektør Ole Warberg er glad for at flyene skal gå fra Bergen på lørdager.

– Lørdag er den perfekte dagen. Nå må vi bare sørge for å fylle flyene med amerikanere på vei tilbake, sier han.

Warberg opplyser at det skal satses tungt på markedsføring av Bergen for å fylle flyene.

– Allerede etter nyttår mangedobler vi markedsinnsatsen vår der borte, sier han.

Saken oppdateres fortløpende

Artikkeltags