Partilederne inntar medielandsbyen

Anne Katrine Førli og Kyrre Nakkim har det overordnede ansvaret for kveldens partilederdebatt på NRK. Klokken 21.25 blir trefigurene av Jonas Gahr Støre og Erna Solberg skiftet ut med de levende originalene.

Anne Katrine Førli og Kyrre Nakkim har det overordnede ansvaret for kveldens partilederdebatt på NRK. Klokken 21.25 blir trefigurene av Jonas Gahr Støre og Erna Solberg skiftet ut med de levende originalene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kveldens partilederdebatt fra medielandsbyen blir NRKs ildåp i nye lokaler.

DEL

Når Jonas Gahr Støre, Erna Solberg og resten av partilederne møtes til debatt i kveld, er det ikke bare siste mulighet til å fyre løs mot hverandre, det er også NRKs første store sending fra medielandsbyen.

NRK Hordaland har fortsatt ikke flyttet inn i medielandsbyen, men planen har hele veien vært å ha partilederdebatten i den nye storstuen i Bergen.

– Da TV 2 annonserte at de skulle ha sin partilederdebatt før oss, var vi litt bekymret over at de skulle stjele ideen vår. Heldigvis valgte de å sende fra Oslo, sier programredaktør Kyrre Nakkim i NRK. Dermed er det statskanalen som får æren av å sende den første partilederdebatten fra medielandsbyen.

– Kan jobbe hvor som helst

Studioet er plassert i atriet, og statskanalen har hele fredagen hatt et titalls personer i sving for å få alt på stell til sendestart klokken 21.25. Nakkim frykter ikke innkjøringsproblemer i det som blir NRKs ilddåp i nye lokaler.

– Vi er NRK, og vi er en veldig profesjonell mediebedrift. Selv om vi er på nye steder og sender for første gang, så har vi så god erfaring at det ikke skal bli et problem, beroliger redaktøren.

– Vi har sendt fra et fjell på over 1000 meter, uten problemer. Vi kan jobbe hvor som helt, sier vaktsjef Anne Katrine Førli.

Sikkerheten i høyspenn

Sikkerheten skjerpes naturligvis når partilederne inntar hjemmet til bergenspressen fredag kveld. Den vanlige ordningen med et par vakter i bygningen på kveldstid er kraftig oppjustert.

– Det kommer til å være en del mennesker her med propper i ørene, ja. Det er god sikkerhet, men målet er at man ikke skal se noe til det. Vi vil ikke at vaktene skal skremme vekk publikum, sier Nakkim.

I kulissene lurer også Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

– Og PST er ikke her med bare én mann når man samler hele bøtteballetten av toppolitikere, forsikrer redaktøren.

Ingen printer

Det har vært få problemer knyttet til oppriggingen av studioet og det tekniske i forkant. Både Nakkim og Førli forventer at det kommer til å bli en smertefri debut i nye lokaler.

– Vi har tatt våre forholdsregler. Skulle strømmen gå under sendingen, så har vi backupløsninger, forteller Førli.

Det største problemet dukket opp i NRK Hordlands foreløpig tomme lokaler, hvor man ikke fant én eneste printer. Storskjermen på utsiden av bygget fungerer heller ikke.

– Det er litt synd at ikke storskjermen fungerer. Vi hadde et skikkelig kult opplegg med droner som skulle fly rundt, sier Førli, som kom i skade for å velte figuren av Jonas Gahr Støre og resten av venstresiden under bildeseansen.

Den siste partilederdebatten før det norske folk går til valgurnene på mandag, kan du følge på både på BA.no og NRK1 fra klokken 21.25.      

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken