Vant frem

Miljøarbeider Monica Gjetle, Bjørn L. Espeland og Endre Sognes opplevde det Gjetle kaller et "overgrep" på Mandarinen kafe på Sletten senter i september i fjor.

Miljøarbeider Monica Gjetle, Bjørn L. Espeland og Endre Sognes opplevde det Gjetle kaller et "overgrep" på Mandarinen kafe på Sletten senter i september i fjor. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Husker du disse? Nå har gjengen fra Christiegården dagsenter vunnet frem hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.

DEL

Sinnene sto i kok etter at en gruppe fra Christigården dagsenter ble bedt om å forlate Mandarinen kafe på Sletten Senter 2. september i fjor.

  • Nyheter

Gruppen på seks, hvor tre av dem var psykisk utviklingshemmede og én av dem satt i rullestol, fikk beskjed om at de ikke var velkommen i kafeen.

Likestillings- og diskrimineringsombudet har nå behandlet saken og konkluderer med at det har skjedd brudd på forbudet mot direkte diskriminering på grunn av nedsatt funksjonsevne.

VAR IKKE ØNSKET: Miljøarbeider Monica Gjetli var med da gruppen fra Christigården fikk det ublide møtet med kafeens ledese. Nå er hun glad for utfallet saken har fått.

– Det er bra at loven blir prøvd. Nå har det blitt en reaksjon og det er det viktigste. Denne saken var ille, sier Gjetle til BA.no.

– Vi følte at det var et overgrep. Det er trist at slike ting skjer i 2010.

Nå håper hun at saken får ringvirkninger.

– Kanskje blir det en diskusjon om dette. Vi bør tenke over om vi ikke er så fordomsfrie likevel. Mange må gå i seg selv. Vi må tenke over hva vi gjør, sier og hvordan vi oppfører oss mot andre, sier miljøarbeideren.

Avdelingsleder Monica Melvold ved Christiegården dagsenter understreker at de ikke bærer nag til eierne av Mandarinen.

– Vårt mål har ikke vært å henge ut Mandarinen som restaurant. De har jo også beklaget opptrinnet som har vært og ønsket oss velkommen tilbake. For oss var det viktig å sette søkelys på en viktig debatt i samfunnet og vise at dette fortsatt er et problem i 2010. Dette hadde vi gjort uansett hvilken restaurant vi hadde vært på. , sier hun til BA.no.

HYGIENE: Leder Sally Chan på Mandarinen kafe ønsker ikke å kommentere vedtaket fra Likestillings- og diskrimineringsombudet. Hennes mann, Jimmy Chan, som nå er daglig leder for Mandarinen, forteller at han ikke har lest konklusjonen.

– Jeg kan ikke uttale meg om dette før jeg har lest konklusjonen fra ombudet, sier Chan til BA.no.

Artikkeltags