Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall, etter at en mann ble hentet av ambulanse på Melkeplassen like før midnatt mandag. Mannen ble fraktet til Haukeland sykehus, men livet sto ikke til å redde.

– De rettsmedisinske undersøkelsene viser at den døde 45 åringen var påført flere slagskader mot hode og kropp. Den stumpe volden kan være årsaken til at mannen døde på Haukeland sykehus natt til mandag, opplyser politiet i en pressemelding.

De har i dag fått en muntlig orientering om den foreløpige obduksjonsrapporten fra Gades institutt.

Politiet er interessert i opplysninger fra publikum som kan ha observert noe mistenkelig i området Melkeplassen-Klauvsteinen mandag.

Her er de aktuelle tidspunktene:

Kl 23:15 den 27/6 ble Akuttmedisinsk sentral varslet.

Kl 00:07 den 28/6 kom ambulanse med pasienten til Haukeland universitetssykehus.

Kl 00:50 den 28/6 blir pasienten meldt død.

Kl 01:22 den 28/6 blir politiet rutinemessig varslet av Haukeland universitetssykehus.

Etterforskerne utelukker ikke at 45-åringen kan ha blitt utsatt for vold før han besøkte kvinnen i 30-årene som disponerer leiligheten. De to skal være bekjente, men avdøde bor et annet sted i byen. Han er ikke kjent fra politiet fra før.

– Vi etterforsker saken bredt og avhører personer i mannens omgangskrets. Samtidig samler vi inn elektroniske spor og håper at tekniske udnersøkelser kan bringe etterforskningen videre, sier politioverbetjent Rigmor Isehaug til BA.

Selv om 45-åringen er blitt utsatt for slagskader mot hode og kropp har rettsmedisinerne ikke gitt noe klart svar på hva som forårsaket dødsfallet. Men i obduksjonsrapporten blir det påpekt at stump vold kan være dødsårsaken.

Kvinnen han besøkte har vært avhørt som vitne. Politiet har ikke mistanke om at hun står bak voldsbruken, men etteforskerne vil ikke gå nærmere inn på hva hun har forklart i avhør og hva hun har fortalt om mannens tilstand i timene før ambulanse ble tilkalt.

45-åringen ble fraktet vekk i ambulanse rett før midnatt natt til tirsdag og ble erklært død på Haukeland 50 minutter senere.

Politiinspektør Svein Erik Krogvold sier til BA at ingen er siktet i forbindelse med dødsfallet.