Kald, fin helg i vente

Det blir strålende vintervær også denne helgen.

Det blir strålende vintervær også denne helgen. Foto:

Det vil fremdeles være kaldt i Bergen, men det kan bli lenge til vi får nedbør igjen.

DEL

Tirsdag er det strålende sol fra skyfri himmel i Bergen, og det fine været skal fortsette selv om det blir litt mer skyet onsdag.

– Det blir ingen nedbør, men det blir nok en del mer skyer, og ikke så mye sol, sier meteorolog Lars Andreas Selberg ved Vêrvarslinga på Vestlandet.

Torsdag klarner det opp igjen.

– Det blir en del høye skyer som solen kanskje kan skinne gjennom. Torsdag blir en ganske bra dag, sier Selberg.

Les også: Saltebil satt fast på Totland

Fredag blir best

Temperaturene vil ligge på et par plussgrader på dagtid begge dagene, mens natt og tidlig morgen vil de ligge på cirka én minusgrad.

– Det klarner opp torsdag kveld, og fra da av blir det kaldere. Det er et høytrykk som gir dette været, og har med seg kald luft fra nord og øst. Dermed blir fredag og lørdag de kaldeste dagene denne uken, sier Selberg.

Til tross for de lave temperaturene, blir det strålende sol fra skyfri himmel, spesielt fredag.

– Det blir den beste dagen, men også den kjøligste. Lørdag blir det også fint med lite skyer, sier meteorologen.

Les også: Tom Arne skulle bare kjøre en siste runde med strøbilen. Det skulle han aldri ha gjort (BA+)

Fra søndag er prognosene mer usikre.

– Da kan det bli nedbør, men foreløpig ser det ut til at det skal bli opphold helt frem til onsdag neste uke. Så får vi se når det nærmer seg helgen, sier Selberg.

Kaldere enn normalt

Snittemperaturen for mars er 3,3 grader, og da er nattetemperaturer tatt med. Den kaldeste perioden denne uken blir trolig natt til lørdag og tidlig lørdag morgen da det kan bli helt ned mot seks minusgrader.

Saken fortsetter under bildet

I månedsskiftet februar-mars var det svært kaldt. Da dette bildet ble tatt var det rundt 12 minusgrader i Bergen. Natt til lørdag er det ventet rundt seks minusgrader.

I månedsskiftet februar-mars var det svært kaldt. Da dette bildet ble tatt var det rundt 12 minusgrader i Bergen. Natt til lørdag er det ventet rundt seks minusgrader. Foto:

Starten på mars har som kjent også vært kald i Bergen, men meteorologen kan ikke love noen vårlige temperaturer med det første.

– Helt i slutten av perioden ser det ut som det kan være mildere luft på vei, altså ut i neste uke. Men det er veldig usikkert, sier Selberg.

Artikkeltags