Mildvær i vente

Temperaturen i Bergen skal stige de nærmeste dagene. Varmest blir det fredag, som ligger an til å bli en solskinnsdag, ifølge statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

Temperaturen i Bergen skal stige de nærmeste dagene. Varmest blir det fredag, som ligger an til å bli en solskinnsdag, ifølge statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe. Foto:

Etter en småkjølig, frisk start på uken, kan folk i Bergen belage seg på en smak av vår, melder meteorologen.

DEL

– Mandagen vil føles kjøligere enn de siste dagene. Noen byger kommer inn, særlig midt på dagen er det sjanser for enkelte regn- eller sluddbyger i høyden. Et par-tre plussgrader gjør at det kan være innslag av sludd i byen også, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt.

Væromslag tirsdag

Etter noen få millimeter nedbør midt på dagen, blir det stort sett oppholdsvær mandag kveld. Temperaturen synker til nær null og vinden avtar, melder Walløe.

– Så blir det et nytt omslag tirsdag med økende sønnavind. Da kommer mildluften tilbake, og så blir den værende på en lengre visitt. På tirsdag blir det mer sammenhengende regn, som varer i flere timer. Det blir lettere på onsdag, men fortsatt enkelte regnbyger. Det kommer også litt regn på torsdag. Ja, det blir litt nedbør de fleste dagene, sier Walløe.

Kan bli ti grader fredag

Syv-åtte grader onsdag kan stige til ti grader fredag, melder han.

– Fredag får vi litt sol og litt sørlig vind. Da kan man få en vårfølelse, sier Walløe.

Prognosene for lørdag er mer usikre, men mye tyder på at regnet kan vende tilbake, opplyser statsmeteorologen.

Artikkeltags