Mellom klokken 0700 og 0800 var det 16,4 grader på Flesland. Den stasjonen har observert været siden 1955, og har aldri målt høyere temperatur i november.

På Florida står rekorden på 17,9 grader fra 2011 fortsatt, men den kan fort ryke onsdag.

– Jeg forventer at vi får temperaturer mellom 17 og 18 grader i formiddag og tidlig ettermiddag, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt.

Endret vindretning

I natt var det veldig høye temperaturer med opptil 16,9 på Florida, men det ble litt kjøligere da vinden skiftet til nord/nordvestlig retning. Ifølge Fagerlid skal vindretningen igjen bli sørøstlig, noe som gjør at temperaturen raskt vil øke igjen.

– Det blir en veldig fin dag i dag, fastslår Fagerlid.

Temperaturmessig er det store lokale variasjoner i Hordaland. På Florida blir det for eksempel varmere enn på Flesland, fordi fønvind-effekten skapes av fjellene rundt.

– Den høye temperaturen ved fønvind kommer av at varmluft i høyden blir presset ned. I den forbindelse får vi fordamping og da stiger temperaturen, opplyser han og legger til:

– Hadde fjellene i Bergen vært enda større, så kunne fønvind-effekten vært enda større.

Milde dager i vente

Torsdag forventes det litt regn i Bergen og omegn, men temperaturen forblir høy til å være november.

– Det blir generelt mildt de neste dagene. Torsdag blir det et par millimeter nedbør, men det skal være ti-elleve grader.