Gå til sidens hovedinnhold

Skisentrene gjør seg klare: – Åpner så fort vi har nok snø

Artikkelen er over 5 år gammel

I helgen åpnet de første alpinanleggene, og Myrkdalen var blant de som tyvstartet sesongen på Vestlandet. Det er to uker tidligere enn i fjor.

Daglig leder John Ivar Norheim kan melde om at de hadde rundt 1.800 besøkende med skikort innom i løpet av helgen. Det er bra for å være en novemberhelg i Myrkdalen.

– Vi har tatt en veldig god åpningshelg med god stemning. Alle var i godt humør og fornøyde selv om det var litt kald vind på toppene lørdag. Forholdene i løypene var enda bedre søndag. Det er mye snø på toppene, godt over meteren. Det mangler litt nederst, men vi fikk produsert en del snø som vi skal fordele ut til neste helg, sier han.

Venter spent

Myrkdalen er foreløpig i en særklasse. Voss Resort startet snøproduksjon i helgen, og melder om at de åpner «plutselig» så lenge været spiller på lag.

- Vi har sagt at vi skal åpne 11. desember, men det ser lyst ut til at det kan bli før. Vi har fått produsert snø mer eller mindre sammenhengende fra Tråstølen og heit ned i bavallen i familieløypen. Vi trenger litt mer snø i øvre deler av anlegget, men det kan fort komme i løpet av uken, sier driftsdirektør Sigbjørn Slåtten.

De andre skisentrene venter foreløpig spent både på nok minusgrader og snø, men at flere skal åpne til helgen er foreløpig tvilsomt.

Siden 1982 har det bare hendt en gang, at Eikedalen har åpnet i november. I år håper de på å kunne åpne deler av anlegget lørdag 12. desember. De vil starte produksjonen av snø når det er 6-7 minusgrader.

– Vi hadde snøkanonanlegget i gang på fredag, men mest for testkjøring ettersom det ikke var kaldt nok, sier Fredrik Tønjum ved Eikedalen Skisenter.

–  Myrkdalen åpnet jo allerede forrige helg. Begynner dere å bli utålmodige eller?

–  Vi er tålmodige, men det skal bli kjekt å komme i gang.

– Må skje noe drastisk

Furedalen Alpinsenter melder om at det har vært nærmere ti minusgrader hos dem. Også de testet snøkanonene, men åpningen er ikke ventet før den siste helgen før jul.

– Statistisk sett kommer det ikke snø her før i desember, men jeg åpner så fort jeg har nok snø, daglig leder Jan Guttorm Skeie.

Det blir nok ganske sikkert ikke allerede til helgen.

– Nei, da må det skje noe drastisk her.

Kommentarer til denne saken