Rester av tropisk orkan til Bergen

Orkanen «Nate» har herjet i Mellom-Amerika og USA. Nå er den på vei mot Bergen og Vestlandet. Heldigvis for oss har den avtatt betraktelig i styrke.

DEL

Orkanen «Nate» har ødelagt mye på sin ferd. I Nicaragua førte «Nate» til to uker med nesten konstant regnvær. Minst elleve personer mistet livet der.

Også i Costa Rica og Honduras gikk liv tapt under ekstremværet.

I helgen nådde orkanen USA med en vindstyrke på omkring 38 meter eller drøyt 137 kilometer i timen.

Også der rakk den å gjøre noen ødeleggelser, før den ble nedgradert til en tropisk storm.

Orkanen «Nate» førte blant annet til jordskred i San Jose, Costa Rica forrige fredag.

Orkanen «Nate» førte blant annet til jordskred i San Jose, Costa Rica forrige fredag. Foto:

– Restene av «Nate» legger seg i en vanlig bane over Atlanterhavet mot nordøst. Den treffer Vestlandet som et vanlig lavtrykk. Men det finnes områder med mye nedbør i det. Verst blir det nok nord for oss, i Sogn og Fjordane. I Bergen kan det komme rundt 30 millimeter regn på fredag, sier statsmeteorolog Frode Hassel.

Da har vi allerede hatt en sørgelig uke rent værmessig.

– Vi er inne i en urolig periode. Onsdag vil det være et lavt skydekke og regn. Det vil gå over til bygevær på kvelden. Det vil fortsette med byger på torsdag. Snøgrensen vil ligge på rundt 1000 meter.

Fredag kommer altså «Nate» på besøk.

– Det vil bli vind og regn i helgen. Mandag ser det ut til at det kommer et hissig lavtrykk. Det kan bli «heise». Ved Stadt kan det bli både full og sterk storm. Så ille blir det nok ikke i Bergen, men vi vil merke det her også. Vi følger nøye med på dette lavtrykket.

– Så nå er det virkelig høst?

– Det er helt sikkert. Det er ikke noe å lure på en gang, humrer Hassel.

Artikkeltags