Det blir grått, men uken byr muligens på 20 grader

Det blir en grå sensommeruke i Bergen denne uken. (Arkiv)

Det blir en grå sensommeruke i Bergen denne uken. (Arkiv) Foto:

Lavtrykk, regn, vind, byger, grått, 15 grader. Det er kort summert ukens vær, men meteorologen frister med en dag som skiller seg ut fra det grå.

DEL

Det falt store mengder nedbør over både Bergen og Hordaland i helgen. Søndag fra 0700 til mandag til 0700 falt det nesten fem ti millimeter på Gullfjellet, stedet det normalt sett faller mye nedbør når det regner i Hordaland.

Selv om det ikke blir like mye regn den kommende uken, lover statsmeteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet, Lars Andreas Selberg.

Opphold tirsdag

– Mandag ligger et lavtrykk ved Rogaland som fører til at vi får liten kuling fra nordvest langs kysten, som går over til frisk bris i kveld. Vi får bygevær, perioder med regn, stort sett skyet, og ganske grått, sier Selberg.

Det skal bli litt lettere tirsdag når lavtrykket beveger seg østover. Da blir det enkelte regnbyger først på dagen, før skydekket blir høyere, og det kan bli litt lettere vær ut på dagen.

– Det blir opphold store deler av tirsdagen, og litt minkende vind. Det er mulighet for oppsprekk i skydekket langs kysten, mens i indre strøk vil det regne mer jevnt og trutt, sier Selberg til BA.

– Ustabilt

Han sier trenden for denne ukens vær er en ustabil og relativt våt værtype.

– Onsdag blir det bygevær, det samme vil det bli i helgen. Men det kan faktisk bli opp mot 20 grader første del av torsdagen. Da får vi et temperaturhopp, og prognosene viser at det kan bli bra på starten av dagen, sier meteorologen.

– Er det ikke noe høytrykk i vente for oss nå da?

– Månedsprognosen antyder et høyere trykk enn normalt, noe som kan være et svakt signal på et høytrykk. Men jeg har ingen tydelige signal på høytrykk og fint vær så langt, sier Selberg.

Artikkeltags