Finværet fortsetter hele påsken

Bergensere koser seg i solsteiken i Bergen.
Tone Merethe Vabø, Ingrid Sofie Kilhus, Jannicke Vabø, Stine Marie Tveito

Bergensere koser seg i solsteiken i Bergen. Tone Merethe Vabø, Ingrid Sofie Kilhus, Jannicke Vabø, Stine Marie Tveito Foto:

Men meteorologen sier det er en bitteliten sjanse for at det kan komme lokale regnbyger tirsdag.

DEL

Vi er i ferd med å legge bak oss en av tidenes tørreste aprilmåneder. Så langt denne måneden har det falt fattige 1,2 millimeter nedbør ved målestasjonen ved Florida.

– Tirsdag vil det komme noen skyer når det kommer et lite skysystem østfra. Det er en veldig, veldig liten sjanse for at det kan komme noe nedbør, men det er i så fall veldig lite, sier meteorolog ved Storm geo, Olav Krogsæter til BA.

Onsdag, torsdag, fredag osv

For resten av uken er værvarselet enkelt:

– Det blir fint onsdag, fint torsdag, fint fredag og fint lørdag. Det kan deretter komme litt mer skyer første og andre påskedag når det fine høyttrykket svekkes, sier Krogsæter.

Mens det mandag var omkring ti til tolv grader, skal temperaturen stige gradvis utover påskeuken.

– Til helgen kan det bli 15-18 grader. Vi kan fortsatt få nattefrost de neste to til tre dagene, men så blir det mildere, sier meteorologen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Slik ser Sør-Norge ut fra Nasas satelitt. Klarvær over hele linjen.

Slik ser Sør-Norge ut fra Nasas satelitt. Klarvær over hele linjen.

Klarvær

Det er et stort fint høyttrykk som dekker store deler av Skandinavia for tiden.

– Lavtrykkene går bare rundt oss, det ligger lavtrykk over Portugal, Irland og Island, men høyttrykket styrer lavtrykkene, sier Krogsæter.

Men at lavtrykkene kommer til å overta værsituasjonen igjen, det kan Storm-meteorologen love.

– Det er vankselig å si nøyaktig når nedbøren kommer, men jeg kan love at lavtrykket kommer innover oss igjen. De presser på utenfra, men om høytrykket holder stand til andre påskedag eller om det blir noen dager til uten regn, det blir vanskelig å si, sier Krogsæter.

Artikkeltags