Venter snøstorm: – Anbefaler å ta forholdsregler

Artikkelen er over 2 år gammel

Fare for snøstorm og nullføre på fjellet, melder meteorologene.

DEL
  • Oppdatering: Torsdag ettermiddag gikk Meteorologisk institutt ut med OBS-varsel om at det ventes vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge fra fredag kveld til lørdag formiddag.

Store mengder nedbør har falt ned over Vestlandet det siste døgnet (se statistikk nederst), men de som håper på snarlig bedring må dessverre smøre seg med tålmodighet.

Torsdag ventes bygevær som etter hvert går over i oppholdsvær natt til fredag. På ettermiddagen fredag begynner vinden og kulden en jetstrøm fra Nordsjøen bringer med seg å gjøre seg gjeldende.

Planlegger man kjøretur over fjellovergangene til helgen, er det lurt å følge med på oppdateringene fra værmeldere og veivesenet.

– Vinden dreier til nordvestlig fredag ettermiddag, noe som gir regn og stiv kuling på utsatte plasser langs kysten, forteller statsmeteorolog Gunnar Livik til BA.

Artikkelen fortsetter under.

Kan bli glatte veier

I høyden ventes svært vanskelige kjøreforhold.

– Det kan bli storm på fjellet. Snøgrensen på fredag er rundt 1000 meter over havet, men temperaturen og snøgrensen går gradvis nedover utover helgen, så det er fare for snøstorm og nullføre om man er høyt nok oppe, sier Livik.

– Man bør være skodd for forholdene og forberedt på mye vind, anbefaler meteorologen.

Artikkelen fortsetter under.

Null grader på Hardangervidden

På veitrafikksentralen til Statens vegvesen kommenterer de ikke kjøreforholdene som er ventet, kun kjøreforholdene som er.

– Det ser greit ut på veiene og fjellovergangene foreløpig, så får vi ta det som det kommer, sier trafikkoperatør Eirik Rystad Skånøy.

Torsdag morgen var det null grader og snø over Hardangervidden og to grader og regn over Filefjell.

– Vi anbefaler folk å følge med på værmeldingene og ta nødvendige forholdsregler, sier Skånøy.

Artikkeltags