Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig regn på vei – advarer om jordskredfare

Artikkelen er over 2 år gammel

– Man bør planlegge uteaktivitetene til søndag. Så kan man kose seg inne resten av høstferien, råder meteorolog Marit Berger.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sendte onsdag ut gult farevarsel, nivå to av fire, for flom- og jordskred på Vestlandet.

Meteorologisk institutt melder om lokal nedbør på opp mot 80 millimeter på 24 timer, men Bergen ser ut til å slippe unna med en «normal» dose.

– Det kommer mest regn torsdag. Da ventes det 20 til 30 millimeter i Bergen. Det er ikke store mengdene for en bergenser, sier statsmeteorolog Marit Berger til BA og ler, før hun mer alvorlig tilføyer:

– Selv om det er mindre nedbør, kan det fortsatt være jordskredfare.

Torsdag blir generelt en grå dag, med et lavtrykk som skal passere forbi Vestlandet.

– Vinden fra sør kan komme opp i stiv kuling på kysten. På ettermiddagen dreier den over til sørvestlig liten kuling, forteller Berger.

Kan bli nattefrost

Fredag byr på mer bygevær og vindstyrker på opp mot stiv kuling utsatte steder.

– Lørdag roer vinden seg litt ned, men regnet fortsetter. Utover kvelden blir det mindre nedbør, og så får dere stort sett oppholdsvær frem til søndag kveld. Det er til og med muligheter for å se litt sol., sier Berger og legger til:

– Fra mandag, og utover i neste uke, kommer det nye fronter som skal passere, så man bør planlegge uteaktivitetene til søndag. Så kan man kose seg inne resten av høstferien.

Temperaturene varierer fra opptil 12 grader på det meste torsdag, til ned mot seks grader fredag og lørdag.

– Det er mulig at det blir nattefrost. Spesielt natt til søndag, når det klarner opp litt.

Kommentarer til denne saken