Gå til sidens hovedinnhold

Vasser i sprøyter

Artikkelen er over 19 år gammel

Bergen Bolig og Byfornyelse kaller Firdagaten et barnevennlig strøk. – Bare sprøyt, sier småbarnsforeldre i gaten. Ungene deres formelig vasser i brukte sprøyter rundt husene.

På skoleveien til Irine Jensen og Alberto Adiego er det ikke bare bilene de må passe seg for.

Brukte sprøyter som ligger og slenger er et blitt et kjempeproblem for bekymrede småbarnsforeldre i strøket rundt Firdagaten på Løvstakksiden.

– Se på dette her. Tre brukte sprøyter bare på en 40 meter lang gangvei. Da vi flyttet inn her fikk vi beskjed om at dette var et barnevennlig strøk. Tull! sier småbarnsmødrene Angelica Adiego og May-Britt Jensen til BA.

Etter å ha klaget til huseieren Bergen Bolig og Byfornyelse (BBB) flere ganger, rant begeret over for de to mødrene da de fant ungene deres i full lek med en brukt sprøyte i går formiddag.

SPRØYTER PÅ TRAPPEN
– Jeg hørte hyling utenfor. Der var ungene fullt opptatt med å utforske en brukt sprøyte, med spissen i.

– Forleden dag var det en mann som satt en sprøyte i armen sin her på trappen vår. Min syv år gamle datter sto like bortenfor og så på. Og dette kaller BBB et barnevennlig strøk. Må et av barna våre bli HIV-smittet før noen rydder opp? spør Adiego og Jensen.

De to tobarnsmødrene har gitt barna sine klar melding om å holde seg langt unna alt som ligner på sprøyter. Men av og til blir fristelsen for stor.

– De har sagt det mange ganger, men plutselig glemmer vi det. Jeg fant en sprøyte i bedet utenfor gatedøren i dag. Jeg tok den med genseren og kastet den i bosset, forteller Alberto Adiego, mens moren rister på hodet i bakgrunnen.

– Min datter var utenfor huset og lekte da en narkoman mann satt seg ned på et bord utenfor huset her. Hun fikk klar beskjed om å pelle seg vekk, sier May-Britt Jensen til BA.

NY BOMILJØARBEIDER
Ifølge de to mødrene har de ringt og klaget over forholdene til BBB. Eneste svaret de skal ha fått er at det som skjer i strøket ikke er BBB sitt ansvar, og at de ikke kan gjøre noe med det som skjer utefor husene.

Eiendomssjef Bjart Helle hos BBB sier likevel til BA at de vil gjøre det de kan for at Løvstakksiden skal bli et trivelig sted å bo, også for barnefamlier.

– Vi samarbeider tett med nærpolitiet i området og har securitas-vakt som patruljerer strøket to ganger i døgnet. Vi har også arrangert fellesdugnader for å rydde opp i strøket, sier eiendomssjefen.

Helle sier BBB har vært oppmerksomme på problemet med narkomane på Løvstakksiden i flere år.

– Hvordan harmonerer dette med å kalle strøket barnevennlig da?

– Jeg vet ikke hvem som har sagt dette. Det eneste jeg kan si til det er at vi gjør det vi kan for at dette skal bli et trivelig sted for alle, sier Helle.

– Vi skal snart ansette en egen bomiljøarbeider i en nyopprettet stilling. Han skal ha base på Løvstakksiden. Vi håper det kan bidra til å løse problemet, sier Bjarte Helle til BA.