31 ble stoppet av veivesenet på Sotra – 16 hadde mangler

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er skuffende at så mange har lysmangler på personbilene, sier kontrolleder Inge Knappskog.

DEL

Lørdag hadde Statens vegvesen kontroll på Tellnes og Kolltveit på Sotra.

31 kjøretøy og sjåfører ble kontrollert. Av dem ble det avdekket mangler hos 16 av dem. 11 av manglene var av teknisk karakter, de fleste av dem gjaldt lys.

– Det er skuffende at det er så mye lysmangler på personbiler. Det virker som at folk ikke tar det så nøye. De burde ta en sjekk på bilen sin før de kjører ut, spesielt nå i vinterhalvåret når det er tidlig mørkt, sier kontrolleder Inge Knappskog til BA.

– Det kan se ut som motorsykkel komme mot når man kun har lys på den ene siden, advarer Knappskog.

Sjåførene fikk en frist på seg til å utbedre manglene.

– De får en sjanse, men blir lagt inn i vårt system. Benytter de ikke sjansen, og blir tatt igjen med de samme manglene, blir det en reaksjon, sier Knappskog.

En ting gledet

Tre sjåfør ble stoppet for ikke å ha med vognkort, en hadde skadet førerkortet, en ble meldt til Arbeidstilsynet for manglende godkjenning av kran, og en sjåfør fikk kjøreforbud.

– Han hadde ikke førerkort for kombinasjonen av bil og tilhenger. Det kreves klasse BE når vekten er mer enn 3500 kilo til sammen. Han måtte sette fra seg tilhengeren, og ble politianmeldt. Det vil sannsynligvis resultere i et forelegg fra politiet, forteller Knappskog.

Veivesenet er daglig ute på kontroller, og det er ikke uvanlig at over halvparten av kjøretøyene har mangler.

– Det gledelige i dag var at kun ett av de åtte tyngre kjøretøyene vi kontrollerte hadde mangler.

Artikkeltags