Gå til sidens hovedinnhold

Tar med seg 84 kilo klær og leker i kofferten

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne familien skal på juleferie til Sør-Afrika, og fyller bagasjen med klær og leker til barnehjemsbarn.

– De har spurt mye, og er veldig nysgjerrig på hvordan det er der nede. De har spurt meg om hvordan det går an å ikke ha så mye klær og leker, og hvorfor mange er fattige. De har jo lurt på hvorfor vi ikke kan ta de med hjem til oss, forteller Cassandra Stene, som er bosatt i Åsane.

Donasjoner fra alle kanter

Sammen med sine to barn Marcus (6) og Emilie (5) reiser hun til Sør-Afrika førstkommende fredag.

Reisen har hun hatt i tankene og planlagt i omtrent to år, men ville vente til barna var store nok til å forstå hvilken reise de skulle begi seg ut på.

– Moren min har bodd der av og på siden 2009, og jobbet ved et barnehjem. Da det ble klart at vi skulle reise nedover for å feire jul, følte jeg veldig på det. Jeg tenkte på alt av penger vi bruker på penger og julegaver, og det vil bety mye hvis vi kan gjøre en forskjell, forteller Stene, som til vanlig jobber som lærer ved en av Bergens barneskoler.

Venner og bekjente har donert haugevis med klær, tegnesaker og annet til barna familien skal møte hos Zulufadder i Eshowe i Sør-Afrika.

– Både Marcus og Emilie har plukket ut leker de vil gi bort, og det er ting de ikke bruker lenger, men også leker de fortsatt er glad i, forklarer moren.

Til familie og venner har de gitt klar beskjed om at de ikke får julegaver fra familien Stene i år, for alt går til barnehjemmet i Eshowe.

– Vi har også sagt at vi ikke ønsker oss noe særlig, men at vi gjerne vil få donert penger til å kjøpe rent vann mens vi er der nede, forklarer hun.

Alle Afrikas sider

Bagasjen Åsane-familien trenger å ha med på turen, putter de i håndbagasjen.

– Vi skal oppleve alle sider av Sør-Afrika. Vi skal besøke dette barnehjemmet og slummen, men vi skal også dra på safari og dykke, forteller Stene.

Nå gjenstår foreløpig en del pakking og sortering, før familien setter seg på flyet.

– Vi har gledet oss veldig, så det er rart at vi reiser allerede fredag, forteller hun.

Kommentarer til denne saken